No nyt on mielenkiintoinen yhteistyökuvio – Ed Sheeran työstää musiikkia metallibändi Cradle of Filthin kanssa

Sheeran kertoo olleensa kova metallifani nuorena.

31.08.2022

Maailmanluokan poppari Ed Sheeran ja sinfonista black metalia esittävä Cradle of Filth julkaisevat yhteistä materiaalia mahdollisesti jo lähitulevaisuudessa.

Erikoinen kollaboraatiokuvio sai alkunsa, kun Sheeran kertoi The Sunin haastattelussa olleensa nuorena kova death metal -fani ja kuunnelleensa erityisesti Slipknotia ja Cradle of Filthiä. Laulaja-lauluntekijä sanoi, ettei ole koskaan ajatellut metallibiisien tekemistä, mutta ei pidä ajatusta mahdottomana.

CoF-laulaja Dani Filth vastasi uutiseen julkisesti saatteella ”uskon, kun näen sen”. Kaksikko alkoi käydä asian tiimoilta keskustelua sähköpostitse, ja projekti sai alkunsa. Filth kommentoi kappaleen edistymistä Knotfestin haastattelussa seuraavasti:

”Meidän täytyy vielä viimeistellä biisimme Ed Sheeranin kanssa. Hän on tehnyt osan siitä, mutta sitten hän sai lapsen ja homma viivästyi. Lisäksi hän tekee sitä mitä tekee, eli soittaa massiiviisia keikkoja ympäri maailmaa. Meillä ei ole paljoa vaikutusvaltaa siihen, mutta hän on luvannut tehdä biisin loppuun. Itse asiassa puhuimme aiheesta melko hiljattain.”

Filth kertoi, ettei biisin tarkka julkaisupäivä ole vielä tiedossa, mutta kappale ilmestyy ”heti kun se on valmis”.

Odottamaton kuvio ei ole Sheeranin ensimmäinen yhteistyöprojekti metallibändin kanssa. Poppari ja metalcore-yhtye Bring Me the Horizon tekivät aiemmin tänä vuonna uuden version Sheeranin jättihitistä Bad Habits, ja esittivät sen yhdessä Brit Awards -palkintogaalassa. Katso esitys alta.

Lisää luettavaa