Nyt menee erittäin rumaksi: naisräppäri haukkui kollegansa ylipainoa ja ihonväriä

Azealia Banks haastaa jälleen riitaa hiphopin hiekkalaatikolla.

Teksti: Anna-Maija Lippu, kuva: Azealia Banks/Facebook

Naisräppäri Azealia Banks tunnetaan rääväsuuna, joka ei säästele ihmisten tunteita, kun hänet suututetaan.

Banks on estoton sanavalinnoissaan varsinkin Twitterissä, jossa hänellä on ollut jo liuta biiffejä muiden räppäreiden kanssa. Tällä kertaa neidon sivallukset kuitenkin olivat astetta julmempia, kun hänen uhrikseen joutui Suomessakin keikkaillut räppäri Action Bronson.

Kaikki alkoi, kun Banks saarnasi radiohaastattelussa hiphopin rotusyrjinnästä. Hän muun muassa laukoi, että australialainen naisräppäri Iggy Azalea ei ole tummaihoisia kollegoitaan parempi. Tästähän ei Iggy vaiennut, ja naiset sanailivat toisilleen edestakaisin Twitterissä hyvän aikaa.

Kun Banks oli päässyt haukkumasta Azaleaa, pahaa aavistamaton fani kysyi hänen mielipidettä ”muista valkoisista jotka osaavat räpätä”, mainiten Action Bronsonin esimerkkinä. Mies ei arvostanut nimensä mainitsemista kyseisessä asiayhteydessä lainkaan, tweetaten ettei näin saisi ikinä tapahtua.

Tästä eteenpäin meno laski erittäin alhaiselle tasolle: Bronson ei itsekään säästellyt sanojaan ja muun muassa nimitteli Banksia hevosen suuksi, sanoi paholaisen elävän tämän haarovälissä ja muuta yhtä kypsää.

Haukuttuaan Bronsonia huonoksi kopioksi räppäri Ghostface Killah’sta, Banks ilkeili miehen ylipainosta ja ennusti tämän kuolevan diabetekseen. ”Lyön vetoa, että säilytät ruokaa tissiesi alla”, hän sanoi, ja vielä arvosteli miehen lahjakkuutta tämän ihonvärin perusteella.

Molemmat osapuolet kuitenkin näyttävät jo poistaneen mauttomimmat viestinsä, joten saamme toivoa, että riitapukarit ovat kenties hieman katumapäällä. Sanasodan jälkeen Bronson ilmoitti irtisanoutuvansa kaikesta negatiivisuudesta ja aloittavansa seuraavan päivän puhtaalta pöydältä. Banks sen sijaan jaksoi vielä jonkun aikaa haukkua Bronsonia läskiksi.

No huh. Joulurauhaa vaan kaikille.