Nyt päästetään irti Lapin helvetti – kuuntele vuosisadan lappilaisen johtaman yhtyeen levy!

Ennakkosoitossa Lapin helvetti.

05.12.2017

Lapin helvetti on Terveiden käsien raunioille perustettu yhtye, joka soittaa silkkaa hc-paahtoa metallisempaa äänitaidetta. Lapin helvetin perjantaina ilmestyvä esikoisalbumi kantaa bändin nimeä. Rumballa on kunnia tarjota levy kuunneltavaksi ennakkoon, ugh!

”Bändi kuulostaa enemmän 1990-luvun TK:lta. Soitetaan tavallaan niitä biisejä, joiden piti tulla [Terveiden käsien julkaisematta jääneelle] Minun vereni -levylle, mutta eri tavalla”, Läjä Äijälä kertoi Rumban haastattelussa.

”Sellainen paikka kuin Lapin helvetti on muuten oikeasti olemassa. Se on jyrkkäreunainen rotkojärvi Muonion Pakasaivossa. Perimätiedon mukaan sen pohjassa asuu niin sanottua saivokansaa. Se on saamelaisten pyhä paikka, joten mietin pitkään, voidaanko antaa bändille tällainen nimi kysymättä lupaa järveltä. Kysyin sitten lupaa Tornionjoelta. Se virtasi oikein synkkänä ja oli sitä mieltä, etten saa perustaa toista rokkibändiä, kun olen kerran sieluni TK:lle myynyt. Mutta nyt se sielu on revitty pois. En rääkäise enää yhtäkään TK-rallia.”

Yhtye on ajankohtainen myös siksi, että Läjä Äijälä äänestettiin juuri vuosisadan lappilaiseksi. Eipä tähän ole juuri mitään lisättävää. Paina play-nappia ja painu Lapin helvettiin!

Lisää luettavaa