Nyt se on varmaa: Euroviisut järjestetään ensi vuonna Ukrainan sijasta Isossa-Britanniassa

"Vuoden 2023 Euroviisuja ei järjestetä Ukrainassa, mutta ne järjestetään Ukrainan tukemisen merkeissä."

Euroopan yleisradiounioni EBU ja Iso-Britannian yleisradioyhtiö BBC ilmoittavat, että vuoden 2023 Euroviisut järjestetään Isossa-Britanniassa.

Tämän vuoden viisut voitti Ukraina, mutta kilpailun järjestäminen maassa ei tule onnistumaan turvallisuussyistä. EBU tutki eri vaihtoehtoja ja päätyi lopulta kilpailussa toiselle sijalle tulleeseen Iso-Britanniaan, joka oli vahva ehdokas tehtävään alusta asti.

”Vuoden 2023 Euroviisuja ei järjestetä Ukrainassa, mutta ne järjestetään Ukrainan tukemisen merkeissä. Olemme kiitollisia BBC:n yhteistyökumppaneillemme tästä solidaarisesta eleestä”, Ukrainan yleisradioyhtiö UA:PBC:n hallituksen puheenjohtaja Mykola Chernotytskyi kommentoi.

”Uskon, että pystymme tuomaan tapahtumaan ukrainalaista henkeä ja jälleen kerran yhdistämään koko Euroopan rauhan, tukemisen, monimuotoisuuden ja lahjakkuuden juhlistamisen merkeissä.”

”BBC on sitoutunut tekemään viisuista todellisen heijastuksen ukrainalaista kulttuuria, minkä lisäksi tapahtumassa esitellään luovaa ja monipuolista”, BBC:n pääjohtaja Tim Davie kommentoi.

Iso-Britannia on järjestänyt viisut jonkin toisen maan puolesta entuudestaan neljä kertaa. Maa on ollut tapahtuman isäntä yhteensä ennätykselliset kahdeksan kertaa, viimeksi vuonna 1998.

BBC aloittaa nyt viisujen isäntäkaupungin etsinnät. Ukraina on itse kilpailussa mukana automaattisesti tämän vuoden voittonsa ansiosta.

Lisää luettavaa