”Olemme rokkibaari ja asiakkaamme eivät usko, että naiset osaavat laulaa miehisiä rokkibiisejä” – pubi antoi porttikiellon naismuusikoille

Doctor Brown's -juottolan lavalle eivät naislaulajat nouse.

Wikimedia Commons

Keski-Englannin teollisuuskaupunkien harmaimmasta päästä oleva Middlesborough paistattelee harvoin otsikoissa, mutta tällä viikolla paikallinen rock-baari onnistui tuomaan hieman kaivattua julkisuuden valoa noin Tampereen kokoiselle sateiselle kylälle.

Doctor Brown’s -niminen pubi nimittäin ansioitui asettamalla ihan pokkana säännöksi, että naisrokkareilla ei ole tästä lähin heidän esiintymislavalleen asiaa. Baarin manageri Paula Rees perustelee Northern Echo -lehdelle:

”Meillä on ollut naislaulajia aiemmin ja asiakkaamme eivät vain tykänneet siitä. Olemme rock-baari eivätkä he usko, että naiset osaavat laulaa miehisiä rock-biisejä.”

Oletettavasti naispuolinen manageri ei henkilökohtaisesti näe tässä mitään ihmeellistä, nimittäin suosittua rock-keikkapaikkaa johtava Rees ei itse kuulemma kuuntele rockia ja, öö, muuta vedenpitävää logiikkaa ja niin edelleen:

”Tällä ei ole mitään tekemistä minun kanssani, vaan meidän jokaviikkoisten vakkariasiakkaidemme. He eivät tule sisään, jos meillä on naislaulaja.”

”Meidän täytyy pitää vakkarimme tyytyväisinä. En itse ole rock-fani, joten en pysty arvioimaan asiaa sen enempää, mutta minulle on kerrottu että jotkut naiset osaavat laulaa ja toiset eivät osaa, mutta että he eivät ainakaan osaa laulaa raskasta rockia.”

Ja tähän loppukaneettiin päättyy uutisraporttimme tällä kertaa.