Olemme toki vasta tammikuussa, mutta Tipan albumi on varmasti yksi vuoden puhutuimmista julkaisuista

Tippaa kahdeksan kappaletta.

25.01.2019

Tippa tarttui kitaraan ja pudotti t-kirjaimen nimestään. Härskin klubiträpin ammattilainen muuttui musiikillisesti: sekä musiikkityyli itsessään, että sanoitukset löysivät uusia maailmoja. Rehellisiä rap-biisejä ei kuitenkaan unohdettaisi. Tällä tavoin Tipan uusia tuulia kommentoitiin vuosi sitten.

Nyt viimein saadaan kokonaisuus siitä, mistä on todellisuudessa kyse. Tippa julkaisi tänään Matias-albumin, joka pitää sisällään 8 kappaletta. Yksi biiseistä on jo vuosi sitten julkaistu Salaisuus-kappale, jolla Tippa antoi ensimmäisen kerran ensimakua uudesta musiikistaan. Muut biisit ovat uusia.

Levyn avaa Se on hänes -kappale, joka on kaikuja siitä musiikista, millä Tippa tuli alunperin kuvioihin. Kovalla trap-bangerilla vierailee Eevil Stöö, vanha taistelupari niin ikään ryhdikkäästi paukkuvalta, parin vuoden takaiselta Mayhem-yhteiskappaleelta. Tuotannosta vastaa MD$.

Tämän jälkeen levyllä päästään käsiksi siihen materiaaliin, josta on vuoden ajan puhuttu. Muutos tuo mieleen Apulannan 00-luvun punk-rockin, eli bändin jonka Tippa nosti vaikuttajakseen Rumban haastattelussa. Samoin tavoin esikuvien ääniä kuuluu Ikuisuus-kappaleella, joka tuo nopeasti mieleen Nirvanan. Morjes on kitarabiiseistä tuotannollisesti lähimpänä nykypäivän soundia.

Levyn keskeltä löytyvä Viesti on täysin Tipan itse säveltämä ja sanoittama akustinen, hieman pahanenteinen balladi. Biisillä Tippa todistaa olevana hyvä biisinkirjoittaja. Trap-rnb:ta edustavalla Matiaksella Tippa kertoo omasta elämästään hyvin yksityiskohtaisesti, tuoden esiin puolia niin yksityiselämästä kuin rap-urastaan.

Levyn päättävän labyrintista ulos pyrkivän Kato ny mua -kappaleen jälkeen voi olla kohtalaisen varma, ettei Tipan muutos jää hetkelliseksi. Vaikka Tippa on osannut aina tehdä hyviä biisejä, niin Matiaksella vaikuttaa siltä, että kokonaisuus on ensimmäistä kertaa kunnolla hallussa.

Joten tällä tavoin uskallamme arvioida, että tämä tulee olemaan yksi vuoden puhutuimmista levyistä. Aina siihen asti, että Tippa julkaisee toisen levyn. Levyn löydät useimmista suoratoistopalveluista.


Lisää luettavaa