”Olen ainoa, joka on tehnyt aitoa reggaetonia Suomessa” – El Migu julkaisi debyytti-ep:nsä

Uutta El Migua.

02.05.2021

El Migu on julkaissut ensimmäisen ep:nsä. Uus Visio -ep pitää sisällään seitsemän eri biisiä. Musiikissa kuuluu artistin vahvat reggaeton-vaikutteet, teemoja löytyy kotibileistä aikuistumiseen.

Adi L Haslan pyörittämälle Monopolille kiinnitetty ja nykyisin myös ja Sonylle yhteistyössä levyttävä El Migu vastasi Rumballe näkemyksiinsä kotimaisesta reggaeton-skenestä ja avasi myös omia taustojaan. Katso alta El Migun tuore liveveto ep:n päättävästä Caribbean Flow -kappaleesta ja lue nopea haastis sen jälkeen. Jutussa mukana myös pari muuta kappaletta ep:ltä.

Miten El Migu syntyi?
”El Migu syntyi vuoden 2016 aikoihin kaveriporukassa, kun äänitin mun ekoja kappaleita. Sitten joku heitti joskus läpällä ”El Migu”, kun kunneltiin mun biisejä ja siitä se tyylii jäi.”

”Vuonna 2019 droppasin mun ekan biisin Mojito, joka sai paljon enemmän huomioo kuin mitä oisin koskaaa kelannut. Pari kuukautta myöhemmin droppasin mun tokan biisin Criminaali ja siitä eteenpäin tutustuin Monopoliin.”

Millaisia aiheita käsittelet ep:llä?
”EP:ltä löytyy biisejä millä voit lähtee bilettää ja löytyy biisejä missä avaan vähän muille itseäni. Tuntuu, että tällä kertaa suurimman osan biiseistä olen kirjottanut oikeasti tunteella, eri tavalla ja eri näkökulmalla kuin ennen. Tästä tunteesta tuli idea ep:n nimeksi: ’Uus visio’.”

Reggaeton on valtavan suosittua musiikkia maailmalla, josta puhuu puolestaan esimerkiksi Bad Bunnyn ja J. Balvinin striimilukemat. Suomenkielellä ei asia ole näin. Tekeekö El Migu siihen muutoksen ja miten se tapahtuu?
”Mä oon syntynyt Suomessa, mut mun kotona en kuitenkaan oppinut suomea vaan opin puhumaan espanjaa. Äitini on kuubalainen ja isäni bolivialainen, jonka takia juurieni kulttuuri on aina ollut tosi vahva meillä kotona ja mun jokapäiväisessä elämässä. Tän takia mun näkökulma asiasta on se, että olen ainoa kuka on tehnyt aitoa reggaetonia Suomessa, kun tää musiikkityyli on ollut nuoresta asti mun elämässä.”

”Tuon Suomeen puolia reggaetonin musiikista mitä kukaan muu ei ole tuonut. Tällä uudella ep:llä pääset kuulee bilereggaetonia, träppiä ja vähän syvällisempää reggaetonia, missä avaan vähän itseäni.”


Lisää luettavaa