Olivia Rodrigon jättihitti nousee listaykköseksi myös Suomessa

Teflon Brothersin ja Pandoran UMK-biisi ja Viivin Lääke uutuusbiiseinä singlelistan kärjen tuntumaan.

25.01.2021

Olivia Rodrigon esikoissingle Driver’s License julkaistiin 8. tammikuuta ja siitä tuli pian vuoden ensimmäinen jättihitti. 17-vuotiaan Rodrigon kappaleen sanoituksia ruodittiin ja spekuloitiin Tiktokissa ja blogeissa: oliko teksti omaelämäkerrallinen vai autofiktiota, ketkä olivat kolmiodraaman muut osapuolet. Rodrigosta oltiin jo valmiiksi kiinnostuneita, olihan hän Disney-tähti. Koska itse kappale oli kuin z-sukupolvelle räätälöity taylorswiftiaaninen sydänsuruballadi, myös muut löysivät sen. Vetoapua Driver’s License sai Rodrigon esikuvilta, jotka julkisesti liputtivat kappaleen puolesta: Taylor Swift, Lorde, Halsey

Driver’s License nousi Suomen Spotfiyn listaykköseksi jo 11. tammikuuta. Ensimmäisenä listaykköspäivänä biisiä kuunneltiin noin 44 tuhatta kertaa. Vauhti on kiihtynyt: se on pysytellyt kärjessä kaksi viikkoa, päivittäisiä kuuntelukertoja nyt jo 69 tuhatta.

Biisi debytoi Suomen virallisen singlelistan 12. sijalla viime viikolla. Tällä viikolla se on singlelistan ykkönen.

Heti seuraavilla sijoilla nähdään uutuusbiisit: kakkosena Teflon Brothersin ja Pandoran UMK-biisi I Love You ja kolmantena Viivin Lääke, joka on ollut radiolistan puolella jo neljättä viikkoa.

Suomen virallisen albumilistan kärki on edelleen sama kuin niin monena viikkona ennen tätä: Behm ykkösenä Draaman kaari viehättää -levyllään ja William kakkosena Shakespeare-albumillaan. The Weekndin After Hours ja Vain elämää -kokoelma vaihtavat paikkoja: ensin mainittu nyt kolmosena, jälkimmäinen nelosena.

Viikon uutuusalbumit ovat Zaynin Nobody Is Listening (21. sija), Mokoman alun perin vuonna 2001 julkaistu 120 päivää (25.), Remun In the Spirit of Hurriganes (32.) ja edesmenneen Pave Maijasen Lähtisitkö (41.).

Lisää luettavaa