Päivän 7,2/5-uutinen: Tämä taiteilija aikoo piirtää 365 Cheekin kuvaa 90-luvun Suosikki-lehtien fanikuvien tyylillä

15.05.2017

Törmäsimme aamutuimaan Facebook-sivuun nimeltä Piirrän Cheekin joka päivä. Viime perjantaina aloitetun projektin alta löytyy toistaiseksi kolme Cheek-piirustusta – tämänpäiväistä kuvaa saamme vielä odotella.

”Cheek on paras. Piirrän joka päivä Cheekin”, seisoo ytimekkäästi sivun infotekstinä. Projekti vaikutti kuitenkin niin kiehtovalta, että otimme yhteyttä itse taiteilijaan.

Matti Närekangas, mistä idea Cheekin piirtämiseen joka päivä?

”Minä halusin lähteä tutkimaan henkilöpalvontaa kuvataiteen kautta. Cheek kertoo kappaleissaan olevansa paras ja erittäin ylpeä itsestään. Hänen julkisuuskuvansa on hiotun muovinen ja miltei jumalainen. Cheekin kaltainen täydellinen tuote auttaa ihmisiä unohtamaan todellisuuden. Minä haluan rikkoa sitä täydellisyyttä ja löytää jotain todellista epätodellisesta.”

”Lähdin etsimään tätä todellista aluetta 90-luvun Suosikki-lehtien fanikuvien piirtämistyylillä. Se näyttää jotenkin palvovalta, mutta samalla vääristyneeltä, jolloin todellisuus tulee esiin väkisin. Vähän niin kuin maitopurkki, joka on ollut liian kauan jääkaapissa ja se alkaa pullistua ja haista. Se on minusta kiehtovaa. Samalla myös haastan itseni piirtäjänä.”

Saavatko sivun seuraajat ehdotella Cheek-tilanteita kuvien aiheeksi?

”Teen projektia omasta näkökulmastani, joten en voi ottaa ehdotuksia vastaan. Mutta kaikkea muuta saa kyllä ehdotella!”

Kuinka kauan ennustat jatkavasi projektia?

”Minulla on päämääränä tehdä 365 kappaletta A3-kokoista piirrosta. Eli ainakin vuoden verran tässä nyt piirrellään Chekkosia.”

Seuraa Piirrän Cheekin joka päivä -sivua Facebookissa.

Lisää luettavaa