Päivän kotimainen hiphop-annos Jeesuksen kuoleman kunniaksi: räppiä saameksi ja Haamulla fiittaa Paperi T

03.04.2015

Tämä perjantai on kristityille harras pyhäpäivä. Ateisteille pitkäperjantai tarkoittaa lähinnä pakollista pizzan mussutusta – kaikki kaupat kun ovat kiinni 2000 vuotta sitten kuolleen miehen kunniaksi. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö tänään voisi nautti uudesta, kivikovasta kotimaisesta hiphopista.

Ensimmäinen video tulee pohjoissaameksi räppäävältä Ailu Vallelta. Sáhtán ja Máhtán on vallan mainio biisi, vaikka sen sanoista ei mitään ymmärtäisikään. Vaan ei hätää, videon alta YouTuben kommenttikentästä löydät kappaleen sanat suomeksi käännettynä. Biisi on repäisy Ailu Vallen kakkosalbumilta 7Äärettömän mielenkiintoinen artisti, jonka Facebook-sivut löydät täältä.

Ailu Vallen videon alta löydät Haamu-nimisen räppärin uuden videon Rushdie-biisiin. Uusi Rushdie-versio on remix nelisen kuukautta takaperin videoensi-iltansa saaneesta, samannimisestä kappaleesta. Videolla ovat mukana fiittaamassa Kalifornia-Keke, Monsteri-Makke sekä huimassa nosteessa oleva Paperi T. Synkissä sävyissä mennään, mutta senhän me täällä Suomessa osaamme niin hiphopin saralla kuin elämässäkin. Haamun Facebook-sivuille pääset tästä. Ja hei, muista myös Haamun ensi viikolla ilmestyvä albumi Puhallus, jolla ovat mukana muun muassa Asa, Super JannePuppa J, Stepa sekä tämän partner-in-crime Are.

Videot näet alta.

Lisää luettavaa