Pat Benatar ottaa kantaa USA:n joukkoampumisiin: ei esitä jättihittiään enää livenä

Benatar ei halua lausua sanoja ”hit me with your best shot” viimeaikaisten tapahtumien valossa.

Muun muassa Heartbreaker– ja Love is a Battlefield -hiteistään tunnettu laulaja Pat Benatar ei aio enää esittää tunnetuinta kappalettaan tulevalla kiertueellaan.

Kyseessä on vuonna 1980 singlenä sekä osana Crimes of Passion -albumia julkaistu Hit Me with Your Best Shot. Benatar vetää kappaleen settilistasta kunnianosoituksena Yhdysvalloissa viime aikoina tapahtuneiden joukkoampumisien uhreille ja heidän perheilleen.

Biisin kertosäe koostuu kappaleen nimen toistamisesta sekä sanaparista ”fire away”. Kappaleen tekijän Eddie Schwartzin mukaan biisi kertoo ennen kaikkea itsevarmuudesta, ja lyönteihin ja laukauksiin viittaavat sanoitukset ovat vertauskuvallisia.

Benatarin mukaan fanit ovat seonneet biisin puuttumisesta keikoilla, mutta laulaja ei muuta mieltään.

”Jos haluat kuulla biisin, mene kotiin ja kuuntele se. Kappaleen nimi on tehty kieli poskella, mutta johonkin täytyy vetää raja”, Benatar kommentoi USA Todayn haastattelussa.

”En vain pysty lausumaan noita sanoja hymy kasvoillani. En aio kertoa näitä mielipiteitäni lavalla – kerron ne lainsäätäjille – mutta tämä on minun tapani osallistua protestiin pienisti. En aio esittää kappaletta. Piste.”

Yhdysvalloissa on tapahtunut tänä vuonna jo ainakin 356 joukkoampumista. Vuonna 2021 tapauksia oli koko vuoden aikana 692.

Benatarin ohella monet muusikot ja yhtyeet mukaan lukien Harry Styles ja Panic! at the Disco ovat puhuneet viime aikoina tiukemman aselainsäädännön puolesta.

YouTube video

Lisää luettavaa