Perinteikäs Kulttuuritalo otti kantaa Helsingin klubikentän kuihtumiseen – lupaavat helpottaa keikkajärjestäjien elämää

Kultsa tulee vastaan. Hyvä!

Helsingin Kulttuuritalo kertoo tiedotteessa vahvistavansa toimintaansa. Kultsalta kerrotaan, että se suunnittelee uusia toimintamalleja konserteissa kävijöille ja konserttien järjestäjille.

Tiedotteen mukaan Kulttuuritalo ottaa jatkossa järjestääkseen aiempaa enemmän klubimuotoisia konsertteja ja kaavailee myös muutoksia vuokrausehtoihinsa.

”Olemme seuranneet uutisista, kuinka Helsingin keskustassa moni musiikkiklubi on joutumassa sulkemaan ovensa. Samalla monet niissä toteutetut konsertit ja esitykset ovat jatkossa vaarassa jäädä ilman uutta tapahtumapaikkaa”, kertoo Kulttuuritalon toiminnanjohtaja Minna Nyman ja jatkaa:

”Jotta Helsingin alueen tapahtumatoiminta ei kokisi mittavaa takaiskua useiden klubien loppumisen jälkeen, olemme suunnitelleet uudistuksia omaan toimintaamme. Toivotamme aiemmin klubeilla esiintyneet artistit entistäkin enemmän tervetulleiksi meille. Samalla kaavailemme uudenlaisia kädenojennuksia tapahtumajärjestäjille.”

Kulttuuritalossa on jo järjestetty suuri määrä konsertteja ja tapahtumia, joissa yleisö voi seurata esityksiä klubien tapaan seisovassa katsomossa. Runsas vuosi sitten tällaisiin konsertteihin saatiin mukaan baaritiskit katsomoiden reunalle. Nyt Kulttuuritalo haluaa lisätä tällaisten klubikonserttien tarjontaa ohjelmistossaan.

Parhaillaan Kulttuuritalo suunnittelee myös uudenlaista porrastettua hinnoittelumallia, joka huomioi tapahtuman yleisömäärän. Lisäksi tapahtumajärjestäjille suunnattuja palveluja parannetaan ja kehitetään yhteistyössä alan toimijoiden kanssa.

Alvar Aallon suunnittelema Kulttuuritalo vihittiin käyttöön 1958. Kulttuuritalossa ovat konsertoineet vuosien varrella esimerkiksi Queen, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Ella Fitzgerald, Frank Zappa ja Lady Gaga.