Pink Floyd vetää tuotantoaan pois striimauspalveluista Venäjällä – ”Tämäkö pysäyttää sodan?”, fanit naljailevat

Progeyhtyeen levyt vuodesta 1987 eteenpäin olisi nyt parempi omistaa itse, jos niitä mielii kuunnella Venäjällä.

14.03.2022

Maailman tunnetuimpiin ja menestyneimpiin yhtyeisiin kuuluva Pink Floyd on poistanut osan tuotannostaan striimauspalveluista Venäjällä ja Valko-Venäjällä.

”Tuomitsemme vahvasti Venäjän toimet Ukrainassa, joten Pink Floydin tuotanto vuodesta 1987 eteenpäin sekä koko David Gilmourin soolotuotanto on poistettu kaikista striimausalustoista Venäjällä ja Valko-Venäjällä tästä päivästä alkaen”, yhtye kirjoitti Twitterissä perjantaina.

Tämä tarkoittaa käytännössä kolmea Floyd-levyä ja viittä Gilmourin albumia. Päätös on jakanut fanien mielipiteet, ja twiitin perään on kerääntynyt runsaasti kritiikkiä.

”Ettekö ymmärrä, että invaasiosta vastuussa olevat eivät anna hittoakaan tai tuskin edes kuuntele Pink Floydia? Rankaisette tavallisia ihmisiä, jotka ovat olleet fanejanne iät ja ajat – ja miksi? Koska he syntyivät tähän maahan?”, eräs kommentoija kiteytettää.

Vaikka asialle on löytynyt puolustajiakin, vastauksissa on otettu järjestään hyvin naljaileva linja. Yksi twiittaaja vitsailee, että Venäjän joukot tulevat varmasti perääntymään nyt, kun he eivät voi enää kuunnella Pink Floydin viimeisintä, vuonna 2014 ilmestynyttä Endless River -albumia.

Alkuperäisessä twiitissä puhutaan ainoastaan yhtyeen tuotannosta vuoden 1987 jälkeen, eli ajasta kun basisti Roger Waters ei ole enää kuulunut kokoonpanoon. Muusikko on ottanut kantaa Ukrainan sotaan, mutta ei ole ainakaan toistaiseksi kommentoinut entisen yhtyeensä päätöstä. Kommenteissa epäillään, että veto koskee ainoastaan bändin uudempaa tuotantoa, sillä Waters ei ole hyväksynyt ajatusta.

On epäselvää, kuinka laajalti tempaus vaikuttaa ylipäänsä. Ainakin striimausjätti Spotify on jäädyttänyt suurimman osan palveluistaan Venäjällä, vaikka ei aio lopettaa ilmaisversiota täysin. Yhtiö haluaa yhä levittää propagandavapaata tietoa luotettavaksi toteamiensa podcastien kautta.

Katso Pink Floydin twiitti alta.