PME:lle siirtynyt nuori lahjakkuus julkaisi biisin, joka on Suomen musaskenessä ainutlaatuinen

Pessa valmistelee tulevaa ep:tään.

02.10.2021

Musikaalinen monilahjakkuus Pessa solmi äskettäin levytyssopimuksen PME:n kanssa, ja nyt häneltä kuullaan ensimmäinen kyseisen levy-yhtiön kautta julkaistu single. Eilen ilmestynyt tyylipuhdas Pysyn tääl tuo esiin nuoren muusikon kykyjä hyödyntää mielikuvituksellisia soittimia omalaatuisen soundinsa tukena, sillä Pessa käytti kappaleen luomiseen muun muassa tulitikkuja ja sateenropinaa.

Pessa, joka on oikealta nimeltään Lorenzo Laakso, voi seistä molemmilla jaloillaan uuden singlensä takana, sillä hän on sekä säveltänyt, tuottanut että kirjoittanut sen itse. Monen räppärin luottotuottaja Ruuben kuitenkin antoi kappaleelle viimeisen silauksen hiomalla sen loppuun. Melodiapainotteisilla vokaaleillaan, jazz-soinnuillaan ja käytettyjen soitinten määrällään nuoren artistin aikaisemmista julkaisuista eroava Pysyn tääl on lähes runollisen pohdiskeleva ja ilmapiiriltään rauhoittava kokonaisuus, jossa sympaattisen rennolla ja samaistuttavalla tavalla valaistaan ihmismielen mutkikkuuksia.

Tämän vuoden alussa debyyttialbuminsa Jazzijäbä julkaissut Pessa viimeistelee nyt tulevaa ep:tään, jota hän kommentoi seuraavasti: “Kun sain vihdoinkin albumin pois alta, pystyin aloittamaan taas puhtaalta pöydältä. Minulla on ollut siitä lähtien melko selkeä visio tulevan ep:n soundista ja tyylisuunnasta.”

Alta näet biisin musiikkivideon, joka on aiemminkin Pessan kanssa yhteistyötä tehneen Juuso Martikaisen käsialaa.

 

Lisää luettavaa