”Pöllöt ovat sympaattisia ja pehmoisia” – esittelyssä uusi laulaja/lauluntekijä, joka on ns. asian ytimessä

Uusi laulaja/lauluntekijä arvostaa pöllöjä. Oikein!

07.06.2016

Pete Koski on uusi suomalainen laulaja/lauluntekijä, jonka esikuviin kuuluvat Ed Sheeranin ja Passengerin kaltaiset artistit.

Nyt häneltä on ilmestynyt single ja video kappaleeseen Merituuli. Bisissä mennään kovinkin herkistelylinjoilla, ja Pete itse mainitsee esikuvikseen myös Samae Koskisen, Egotripin Knipin sekä Matti-Johannes Koivun. Hyvässä seurassa mennään, siis!

Lue alta miehen haastattelu, jossa mies kertoo mun muassa man bun -hiusmallistaan. Sen alta kuulet sitten uuden kappaleen. Haastattelun siis, ei man bunin.

Pete Kosken Facebook-sivuille pääset tästä. Pete Koski soittaa tänään myös sinkunjulkkarikeikan Herkkutalolla Helsingissä. Tuon keikan Facebook-sivulle pääset tästä.

Kuka on Pete Koski?

”Olen laulaja-lauluntekijä ja tehtäväni on kertoa ihmisille tarinoita. Parasta on kun eri ihmiset pystyvät heijastamaan samaan kappaleeseen erilaisia omia juttujaan. Esimerkiksi merituuli on monelle täynnä muistoja ja toisaalta haaveita. Tällaisia fiiliksiä haluan tarjoilla.”

Olet soittanut 15-vuotiaasta asti kitaraa bändeissä. Löytyykö niiden joukosta yhtyeitä, jotka Rumban lukija voisi tunnistaa?

”Bänditoiminta oli tapa viettää nuoruutta hyvien tyyppien kanssa, silloin kokeiltiin eri tyylejä ja soitettiin paljon coverbiisejä. Olen ylpeä saadessani esittäytyä Rumban lukijoille ensikertaa näin omalla nimellä ja näköiselläni materiaalilla. Kitaransoittotausta on suuri etu, koska mielestäni konserttini pitää toimia tarvittaessa ihan mies- ja kitara -meiningillä. Mainittakoon vielä, että musiikillinen kasvuympäristö pienellä paikkakunnalla oli yllättävänkin mielenkiintoinen, muun muassa loistavan Death Hawksin alkuvaiheet sijoittuvat samoille tonteille.”

Ketkä ovat musiikilliset esikuvasi?

”Minulla oli kunnia nähdä tämän hetken suurimmat idolini viime kesänä livenä Lontoon Wembleyllä kun Passenger lämppäsi Ed Sheerania. Nämä herrat mainitsen juuri tarinakeskeisyyden ja vahvojen biisien takia. Ne toimivat leirinuotiolta stadionille. Kotimaisista laulunkirjoittajista haluan mainita Samae Koskisen, Matti-Johannes Koivun ja Egotripin Knipin, joiden kerrontatyyli on aina ollut minulle läheinen.”

Sinulla on sinkun kansikuvassa man bun -hiusmalli, jonka sanotaan houkuttelevan naisia puoleensa kuin kärpäsiä. Onko elämäsi muuttunut tuon tukkamallin jälkeen?

”Keväällä debyyttisinkkua kirjoittaessani merituuli vain yltyi niin kovaksi, että piti laittaa hiukset kiinni. Kesäksi on uudet kuviot niin hiusten kuin muidenkin juttujen suhteen: studiossa ei tuule ja tarkoitus olis työstää useampikin kappale syksyksi julkaisukuntoon. Tärkeintä on, että musiikki houkuttelee kuulijoita, sen eteen tehdään töitä hiusmallista riippumatta!”

Jos musiikkisi olisi eläin, mikä se olisi ja miksi?

”Pöllö, tottakai sellainen söpömpi tapaus. Pöllöt ovat sympaattisia ja pehmoisia. Toisaalta ne tarkkailevat ympäristöään, ovat tarkkanäköisiä ja osaavat tarvittaessa yllättää.”

Lisää luettavaa