Potentiaalinen klubihitti julkaistiin huonoimmalla mahdollisella hetkellä – ottaako Gasellit riskin?

Raha tulee klubeilta, joten klubeil pitää ravata.

Tero Ahonen

Gasellit tekee paperilla kaksi yllättävää liikettä yhdellä kertaa Disko-singlen myötä. Bändi julkaisee potentiaalisen (kappaleen iskevyys + artistin vetovoima) klubihitin juuri silloin, kun yökerhojen aukioloja ollaan väliaikaisesti rajoittamassa ja keikkoja järjestetään varoen.

Jos biisiä pohtii pidempään, niin riskit lievenevät ja ratkaisu tuntuu tarkoituksen mukaiselta. Kappaleen pointti on juuri se, että riimitellään keikkaelämän rankkuudesta. Tarina on muovattu keikkajyrän muotoon. Tätä he alleviivaavat itsekin tiedotteella, jossa viittaavat myös vallitsevaan koronatilanteeseen:

”Hallitus asetti äsken uusia rajoituksia yökerhojen aukioloajoille. Ajankohta diskoihin sijoittuvan kappaleen julkaisulle taitaa olla siis huonoin mahdollinen. Noh… Nyt on myöhäistä perääntyä.”

”Viime talvena tämän kaltaisista tilanteista pystyivät uneksimaan vain synkimmät oraakkelit ja etevimmät ennustajat. Meillä sen sijaan oli täysi hönkä päällä, me asuimme diskoissa. Niinkin mukavaa kuin musiikin esittäminen livenä on, oli meille siunaantunut niin paljon bileitä, että alkoivat pursuta korvista ulos. Siitä katkeransuloisesta kiertueesta syntyi tämä kappale.”

Toinen yllättävä liike on se, että Kuvittele meidät siellä -hitin julkaisun jälkeen bändi ottaa loikan taaksepäin, aina vuosiin 2012-2013. Kappale kuulostaa vahvasti vanhalta Gasellit-soundilta. Disko voisi löytyä helposti kahdelta ensimmäiseltä albumilta.

Ensimmäiset etiäiset tulevat 2006-kappaleesta ja toinen Pilausbiisi-biisistä. Rosoinen klubisoundi on siis ollut yhtyeellä hallussa. Biisiä on ollut tuottamassa DJ Kridlokk, jonka kanssa Gasellit teki yhteistyötä jo debyyttialbumillaan.

Säkeistössä on niin Thube Hefnerin pajatson tyhjentävää riimikiertoa kuin Päkän JVG-tribuutti. Biisin kepeä käpäytys innostaa, ollen biisin voimavara ja iskee varmasti yhtyeen vanhaan fanikuntaan. Jää nähtäväksi miten biisi jää elämään niiden korvissa, jotka vasta alkoivat kuvittelemaan Gasellit-yhtyeen erinäisissä paikoissa.

Kuuntele biisi alta.