Proge on parasta – tämän todistaa Helsingissä vietettävä ProgFeast-juhla, jossa nähdään kolme legendaarista yhtyettä

Progea, sitä pitää olla!

25.08.2021

Progeyhtyeet Colosseum, Soft Machine sekä Man saapuvat Suomeen ensi vuonna. ProgFeast -nimeä kantava rock-elämys nähdään Helsingin Kulttuuritalolla 15. päivä maaliskuuta 2022.

Keikka piti alkujaan pitää Helsingin Jäähallissa tämän vuoden syyskuussa, mutta koronapandemia teki kiertueen mahdottomaksi.

Nyt jo edesmennyt kaksikko rumpali Jon Hiseman ja tenorisaksofonisti Dick Heckstall-Smith perustivat Colosseumin vuonna 1968. Bändi on lopettanut toimintansa pidemmäksi aikaa jo kahdesti, joten pian nähtävä vierailu Suomen on osa yhtyeen kolmatta tulemista.

Niin ikään 1960-luvun lopulla perustettu Soft Machine luokitellaan Englannin kotiseutujensa Canterburyn perusteella Canterbury-skeneen, joka yhdisteli musiikkiinsa sävyjä psykedeliasta, jazzista, rockista ja klassisesta musiikista. Etenkin 1970-luvulla mainioita levyjä julkaissut Soft Machine on liikkunut musiikissaan psykedeelisen rockin ja jopa fuusiojazzin saralla. Yhtyeen viimeisin studioalbumi on vuonna 2018 julkaistu Hidden Details.

Man-yhtyeen ja Suomen yhteinen tarina juontaa juurensa jo vuoteen 1976, jolloin bändi teki uransa alkumetreillä 12 keikan kiertueen Suomessa. Nyt Helsinkiin saapuvassa kokoonpanossa on mukana Man-väkeä jo kahdessa sukupolvessa; Martin Acen poika Josh Ace littyi bändiin vuonna 2005.

Yhtyeiden matkassa lavalla kuullaan kattavaa joukkoa englannin huippumuusikoita kitaristeista David ”Clem” Clempsonista ja John Etheridgestä, basisteista Mark Clarkesta ja Roy Babbingtonista aina rumpali John Marshalliin ja multi-instrumentalisti Peter Geoffrey Richardsoniin.

Tapahtuman Facebook-sivulle pääset tästä.

Lisää luettavaa