Progettajillakin on syy katsoa uusi Pixarin animaatio – Musiikista vastaa Suomessa vastikää käynyt kitaramestari

King Crimsonista tuttun Adrian Belew sävelsi musiikin Pixarin lyhytelokuvaan.

Pixarin Doria etsimässä on muodostunut Yhdysvalloissa suureksi menestykseksi, ja ketäpä ei Nemo etsimässä -elokuvan jatko-osa kiinnostaisi, mutta progen ystäville löytyy toinenkin syy raahautua elokuvaa katsomaan. Doria etsimässä -elokuvan alkukuvana esitetään nimittäin Pixarin lyhytelokuva Piper, jonka musiikista vastaa kukapa muu kuin King Crimsonin pitkäaikainen solisti-kitaristi Adrian Belew.

Helmikuussa Helsingin Tavastialla konsertoineen Belewin koko soundtrack-sävellys on julkaistu, ja voit kuunnella sen alta Spotifyn tai Tidalin kautta. Piper kertoo rannalla seikkailevasta pikkulinnusta, jota Belew on kuvaillut Pixarin ”mahdollisesti söpöimmäksi hahmoksi tähän mennessä”.

Soundtrackia kuunnellessaan saa kyllä käyttää mielikuvitusta kuullakseen Belewin tyylin orkesterisovituksen läpi, mutta kyllä sieltä jotain tuttua löytyy Belewin tuotannon ystäville. Kitaralla soitettuja eläimellisiä ääniefektejä soundtrackilla ei valitettavasti kuitenkaan kuulla.

Doria etsimässä saa Suomessa ensi-iltansa 26. elokuuta, ja olemme saaneet levittäjältä vahvistuksen, että Piper esitetään alkukuvana  myös Suomessa.

Lisää luettavaa