Progevivahteista suomirockia soittava yhtye teki paluun – joko on läpimurron paikka?

Ratas teki paluun.

04.11.2022

Vuosituhannen alussa aktiivivuotensa viettänyt Ratas on progevivahteista suomirockia soittava yhtye, joka jäi ajan saatossa elämän ja muiden projektien varjoon.

Nyt yhtye on tehnyt paluun. Katseet kietoutuu pohjustaa ensi keväänä julkaistavaa uutta albumia.

Laulajakitaristi Markku Kirves kertoo, miten Katseet kietoutuu -sinkun sanomaan pääsi tallentumaan yhtyeen koko uuden tulemisen ydin.

”Kappaleen tarinassa on jätetty jotain tärkeää taakse, jonka on ajatellut olevan jo osa menneisyyttä. Mutta se jokin kaivaa kuitenkin tiensä takaisin pintaan, täyttää ajatukset eikä jätä rauhaan”, Kirves kertoo ja jatkaa:

”Kaikki kävi vähän kuin vahingossa. Jaken kanssa oltiin kolmisen vuotta sitten pitkästä aikaa yhdessä liikenteessä, ja jutut kääntyivät miehen uuteen aluevaltaukseen eli rumpujen äänittämiseen. Noh siinä tarinan lomassa Jakke kyseli, että olisiko mulla mitään demoja mihin voisi vähän treenailla äänittämistä. Talvella ennen koronaa alkoi biisejä sitten pikkuhiljaa siunaantua. Sitä mukaa kun raidat valmistuivat, Jakke taikoi rummut (ja jouset!) ja Tomi soitti bassot. Sitten lopulta kun demoja kuunneltiin, tajuttiin vähän kuin yhtä aikaa, että perhana, näähän kuulostavat ihan Ratakselta!”

Sysmässä vuonna 1998 perustettu yhtye julkaisi uransa aikana neljä EP:tä sekä täyspitkät albumit Pisaroina ilmassa (2004) ja Outolintu (2006).

Kuuntele uusi kappale alta.

Lisää luettavaa