Provinssirockin Renegade-lava tähtää Suomen festarihistorian isoimmaksi konemusatapahtumaksi

30.03.2012

Ensi kesän Provinssirockissa nähdään ensimmäistä kertaa kokonaan elektroniselle musiikille omistettu Renegade Electrostage, joka kokoaa yhteen huippunimiä sekä kotimaasta että ulkomailta. Kyselimme festarin järjestäjiltä, miten mielenkiintoinen uusi tapahtuma sai alkunsa.

Kuva: Rico Tubbs

Lauantaipäivänä ensi kesän Provinssirockissa on tarkoitus rikkoa ennätyksiä, sillä 10 000 hengen YleX-teltta valjastetaan 12 tunnin ajaksi konemusiikkitapahtuma Renegade Electrostagen näyttämöksi. Tapahtuma tähyää Suomen festivaalihistorian suurimmaksi konemusiikkitapahtumaksi.

Dubstepin, electron ja drum ’n’ bass -musiikin esiintyjäkaarti tulee olemaan kookkain koskaan Suomessa, kun Electrostagelle on tarkoitus tuoda maailmanlaajuisesti tunnettuja nimiä.

Ensimmäisten julkistusten joukossa olivat mm. australialais-brittiläisten Pendulumin ja Andy C:n dj-setit sekä Chase & Statuksen ja Modestepin livekeikat. Kotimaisia alan kärkinimiä edustavat Eliot Ness, Rico Tubbs ja Muffler. Kellon ympäri kestävien Renegade-bileiden artistikattaukseen on tulossa myöhemmin lisäyksiä.

Provinssirockin promoottori Juha Koiviston mukaan tällaiselle tapahtumalle on Provinssi-yleisön keskuudessa ollut paljon kysyntää.

Kyllä elektronisen musiikin artistit ovat olleet toivomuslistalla aika korkealla. Elektro-henkiset bändit, joite olemme aiemmin festareille tuoneet, ovat vetäneet yleensä todella hyvin väkeä ja teltassa on ollut parhaimmillaan aivan upea fiilis. Sen takia yhden kokonaisen päivän omistaminen tälle klubikonseptille tuntui oikeastaan aika luontevalta”, Koivisto sanoo.

Renegade-tapahtuman toteuttaminen telttalavalla on Koiviston mukaan mahdollistanut sen, että tapahtuman aikataulutus on pystytty tekemään omilla ehdoilla ilman, että muista keikoista koituisi puolin tai toisin häiriötä. Tapahtuman tärkeänä puuhamiehenä on toiminut lavalla itsekin esiintyvä dj Eliot Ness.

Ohjelmakokonaisuuden kokoaminen on ollut pitkälti Eliot Nessin juttu. Eliot on hoitanut artistien buukkaamista yhteisten raamien perusteella.

Drum ’n’ bassia rockiin yhdistelevä Pendulum näyttää olevan Suomessa varsin suosittu. Bändin tekemät dj-keikatkin ovat vetäneet paljon yleisöä.

Pendulumin dj-esiintymisetkin ovat toimineet todella hyvin omina keikkoinaan. Pendulum kärsi ensimmäisellä meidän keikallamme sähkökatkoista. Kuvittelimme silloin, että bändi olisi harmistunut teknisistä ongelmista, mutta jälkeenpäin bändi oli sanonut sen olleen heidän kesän paras keikkansa. Siksi on todella mukavaa saada heidät takaisin.

Koiviston mukaan Renegade-tapahtumasta voi tulla pysyvä osa Provinssirockia myös tulevaisuudessa.

Jos yleisö löytää tämän jutun hyvin tänä kesänä, niin ei ole mitään syytä olla jatkamatta konseptia myös ensi vuonna.”

Provinssirock järjestetään 15.-17. kesäkuuta.

Lisää luettavaa