Punk-näyttelyitä voi bongata ympäri Helsinkiä syyskuun ajan

Punkmuseo esittelee punk-kulttuuria lähes 20 pisteessä ympäri pääkaupunkia.

01.09.2022

Punk-aiheisia näyttelyitä voi bongata ympäri Helsinkiä tästä päivästä alkaen koko syyskuun ajan.

Punkmuseon järjestämät, pop-up -tyyliin toteutetut Punk up -näyttelyt löytyvät pääosin tyhjien liiketilojen ikkunoista. Esillä on muun muassa valokuvia, t-paitoja ja muuta punk-kulttuuriin liittyvää.

12 ilmoitetun pisteen lisäksi on ”puolisen tusinaa bonuspaikkaa”, joiden sijaintia ei ole kerrottu. Ne voi löytää etsimällä, sattumalta tai tuurilla.

”Useat yhdistävät punkin ainoastaan (’hirveään’) musiikkiin, mutta musiikki oli ja on vain yksi osa punk-kulttuuria. Punk on paljon muutakin. Näyttely tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa tämän yleisiä uskomuksia ravistelleen kulttuurin pintaan ja myöskin siitä syvemmälle. Ihmisiin, paikkoihin, aktiviteetteihin. Iloa, surua, ystävyyttä, yhdessä olemista ja yhdessä tekemistä”, tiedotteessa kerrotaan.

Mainitut 12 pistettä löytyvät alla luetelluista sijainneista:

Elimäenkatu 22, Fabianinkatu 29, Kasöörinkatu 3 (Asemapäällikönkadun puolella kävelysillalla), Kauppakeskus Columbus (Mosaiikkitorin/Vuotalon puolella), Kauppakeskus Arabia (Hämeentien ja Kotisaarenkadun kulmassa), Malmintori, Meripihkantie 3, Mäkelänkatu 54, Porkkalankatu 1, Porthaninkatu 4, Siltasaarenkatu 1, Vanhanlinnantie 5 (ABC).

Punk up -näyttelyn lisäksi samaan aikaan on esillä Punk ja aktivismi -näyttely Emmauksen katugalleriassa.

Lisätietoja ja kuvia näyttelypisteistä Punkmuseon sivuilla.

Lisää luettavaa