Pyhimys & Saimaa Suomen albumilistan kärkeen – Ed Sheeran ja Justin Bieber onnistuivat syrjäyttämään JVG:n

Billie Eilish tippui kakkoseksi.

Pyhimys & Saimaa -yhteisprojektin albumi Olisinpa täällä debytoi Suomen virallisen albumilistan kärjessä. Viisi listaykkösviikkoa kerännyt Billie Eilish putoaa toistamiseen kakkossijalle. Hauskana huomiona voi pitää sitä, että aiemmin Billie Eilishin tiputti viikoksi kakkossijalle Ellips eli Elli Haloo, joka vierailee myös Pyhimyksen ja Saimaan albumilla.

Saimaalle listaykkönen on ensimmäinen sitten Pepe & Saimaa -albumin (2014). Pyhimyksen kaksi edellistä sooloalbumia, Tapa poika (2018) ja Pettymys (2015), debytoivat kumpikin listaykkösenä, samoin Ruger Hauerin viimeinen albumi Mature (2016).

Uutuusalbumeita löytyy kärjen tuntumasta: Whitesnaken Flesh & Blood löytyy sijalta 4 ja Jonne Aaronin Tiikerin raidat sijalta 5. Topkymppiin mahtuu vielä amerikkalaisräppäri Logicin Confessions of a Dangerous Mind, joka debytoi kotimaansa listan kärjessä. Suomen albumilistalla rahkeet riittivät yhdeksänneksi.

Viikon viides ja viimeinen uutuusalbumi on sijalta 46 löytyvä, edesmenneen Perttu Häkkisen yhtyeen Tähtiportin levy Abiristeily.

Singlelistalla vaadittiin Ed Sheeranin ja Justin Bieberin yhteiskappale, että JVG saatiin syrjäytettyä piikkipaikalta. I Don’t Care debytoi listan kärjessä, Ikuinen vappu tippui kakkoseksi. Muut uutuudet ovat Gettomasan Enempää (8.), Aviciin Tough Love (14.) ja jo yllä viitattu Pyhimyksen, Saimaan ja Ellipsin kappale Optinen harha (18.).