Radiohead-jäsenet tekivät musiikkia Peaky Blinders -draamasarjaan – ensimmäinen biisi kuunneltavissa

Thom Yorke on kiireinen mies.

14.03.2022

Radiohead-päällikkö Thom Yorke on kunnostautunut viime aikoina The Smile -sivuprojektinsa parissa. Radioheadissa kitaraa ja koskettimia soittavan Jonny Greenwoodin, jazzrumpali Tom Skinnerin ja Yorken muodostama viime vuonna perustettu yhtye on soittanut joitakin keikkoja ja julkaissut tänä vuonna kaksi kappaletta. Albumista ei ole vielä enempää tietoa, vaikka valmiita biisejä on jo ilmeisesti enemmänkin.

Nyt Yorke ja Greenwood ovat tehneet uutta musiikkia Cillian Murphyn tähdittämään Peaky Blinders -rikosdraamasarjaan. Samannimisen, Englannissa 1900-luvun alussa toimineen gangsterijengin tekemisiin pohjautuvan sarjan kuudes ja viimeinen kausi on parhaillaan käynnissä. Sarjan ohjaaja Anthony Byrne vahvisti NME:n haastattelussa helmikuussa, että kaksikko on tehnyt uusia kappaleita varta vasten sarjaa varten.

”Tällä kaudella soi aiempaa enemmän ja tavallista dramaattisempaa musiikkia. Koko kausi on kovin raskas, joten musiikki vie asioita hyvin erilaiseen suuntaan.”

Byrke ja sarjan luoja Steven Knight kertoivat samassa haastattelussa, että kaudella tullaan kuulemaan lisäksi Sinead O’Connorin, Patti Smithin ja Joy Divisionin musiikkia. Sarjan tunnuskappale on ollut alusta asti Nick Cave and the Bad Seeds -yhtyeen Red Right Hand.

Sarjaan tehdyt kappaleet eivät ole uutta The Smile -tuotantoa vaan Yorken soolomateriaalia. Biiseistä ensimmäinen, 5.17 on julkaistu eilen. Apple Music -palvelussa on listattu myös toinen single, That’s How Horses Are, jonka julkaisupäiväksi on merkitty 2. huhtikuuta.

Yorken viimeisin sooloalbumi Anima ilmestyi vuonna 2019. Mies on tehnyt aiemmin myös kokonaisen tuplalevyn verran musiikkia Luca Guadagninon Suspiria-kauhuelokuvaan. Vuonna 2018 ilmestynyt leffa on uudelleenversiointi 70-luvun kauhuklassikosta.

Myös Greenwood on säveltänyt musiikkia lukuisiin elokuviin. Mies on ollut tänä vuonna ehdolla parhaan musiikin Oscar- ja BAFTA-gaaloissa soundtrackillään viime vuonna ilmestyneessä The Power of the Dog -draamaelokuvassa.

Ota ensimmäinen biisi kuunteluun alta!

 

Lisää luettavaa