Radiohead-kitaristista tulossa dokkari, asialla yksi tämän hetken parhaista ohjaajista

Paul Thomas Anderson ohjaa dokumentin Jonny Greenwoodista.

Onhan noita muusikoista ja yhtyeistä kertovia dokumentteja, mutta harvempi saa dokumentilleen sen kaliberin ohjaajaa kuin Radiohead-kitaristi Jonny Greenwood. NME tietää nimittäin kertoa, että miehestä kertovan dokumentin ohjaa itse Paul Thomas Anderson.

Peräti kuudesti Oscar-ehdokkaana ollut Anderson tunnetaan sellaisista ylistetyistä elokuvista kuin Magnolia (1999) ja There Will Be Blood (2007). Eivätkä Anderson ja Greenwood toki mitään uusia tuttavuuksia ole, sillä Greenwood on säveltänyt musiikin usampaan Andersonin elokuvaan. Viimemmäksi kaksikko teki yhteistyössä viime vuonna valmistuneessa elokuvassa Inherent Vice.

Tuleva dokumentti kantaa nimeä Junun, ja se seuraa Greenwoodin äänitysreissua Intiaan. Radiohead-kitaristi matkusti Intian Rajasthaniin äänittämään albumia israelilaisen säveltäjän Shye Ben Tzurin kanssa.

Valitettavasti leffaa tuskin tullaan näkemään Suomessa vielä syksyn Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla, sillä se saa ensiesityksensä vasta syys-lokakuussa New Yorkin elokuvajuhlilla. Andersonin sekä Greenwoodin ystävät joutuvat siis odottelemaan vielä jonkin aikaa, ennen kuin elokuvaa pääsevät näkemään.

Lisää luettavaa