Räppäri juhlisti vankilatuomion välttämistä ravintolassa – henkivartijaa ammuttiin

Tekashi 6ix9inen henkivartijaa ammuttiin eilen perjantaina.

27.10.2018

Eilen perjantaina 26. lokakuuta brooklyniläinen rap-artisti Tekashi 6ix9ine (oik. Daniel Hernandez) joutui oikeuden eteen liittyen hänen vuonna 2015 tekemäänsä seksuaalirikokseen. Rikosnimikkeenä oli lapseen kohdistunut seksuaalinen teko (the use of a child in sexual performance).

Räppäri tuomittiin oikeudessa neljän vuoden koeajalle, mutta hän vältti vankilatuomion eikä hänen tarvitse näin ollen rekisteröityä seksuaalirikolliseksi. Vankilatuomion sijaan 6ix9ine sai 1 000 tuntia yhdyskuntapalvelua. Tämän lisäksi räppärin täytyy pidättäytyä jengitoiminnasta sekä julkaisemasta selvästi seksuaalisia tai väkivaltaisia kuvia naisista tai lapsista.

Oikeudenkäynnissä tuomari varoitti räppäriä pysymään erossa vaikeuksissa, sillä muussa tapauksessa häntä odottaa vankilatuomio.

Vapauttavan tuomion jälkeen Tekashi 6ix9ine seurueineen oli juhlistamassa tapahtumaa illallisen merkeissä newyorkilaisessa ravintolassa, kun yhtä ravintolan edessä ollutta henkivartijaa ammuttiin ja hänet kuljetettiin sairaalaan. Henkivartijan tilan kerrotaan olevan vakaa.

Lainvalvontaviranomaiset yrittivät ampua epäiltyä pysäyttääkseen hänet ja uskovat, että tähän on osunut. Poliisi etsii ampujaa parhaillaan.

Vuonna 2015 tuomion liittyvän sopimuksen ehtoihin kuului, ettei hän vuodesta 2015 alkaen saisi seuraavana kahtena vuotena olla osallisena missään rikoksessa tai muuten hän saisi vankilatuomion ja hänet pakotettaisiin rekisteröitymään seksuaalirikolliseksi. 6ix9ine on kuitenkin pidätetty esimerkiksi auton ajamisesta ilman kunnollista ajolupaa sekä poliisin väkivaltaisesta vastustamisesta.

Lähteet: Pitchfork, XXL & Consequence of Sound

Lisää luettavaa