Räppäri nostaa uudella biisillä esiin bilettämisen toisen puolen – kuuntele Ruman uusi single

Rumalta uutta musiikkia.

01.11.2017

Ruma julkaisi tänään uuden kappaleen Tina tönap. Kappaleella käsitellään bilettämisen ja hauskanpidon kääntöpuolta, eli kun asiat eivät menekään aivan niin hyvin. Mistä biisi sai alkuunsa ja mistä kappaleen hieman erikoinen nimi juontaa juurensa? Kysyimme Rumalta olennaisimmat.

Tänään sinulta saatiin uusi single, mistä biisissä on kyse?
”Biisi kertoo henkilöstä jonka bilettäminen on lähtenyt jo hetki sitten lapasesta. Minulla oli ideana herättää biisillä ajatuksia sen biletyksen toisesta puolesta. Toisin sanoen ajatuksia päihteiden ylikäytöstä.”

Mikä sai sinut tekemään tämän biisin?
”Minulla on ollut aihe pöytälaatikossa jo aika pitkään, mutta se on odottanut sitä omaa hetkeään. Täällä meillä päin näkee jonkin verran surullisia tarinoita ihmisistä, jotka ovat ajaneet itsensä aika huonoon jamaan ja elämäntilanteisiin myös. Kai olin jotenki herkillä, kun Millionaire Men laittoi minulle tuon biitin, koska se kolahti kovaa ja kirjoitinkin melkein siltä istumalta tuon kappaleen.

Tina tönap on hyvin erikoinen nimi, mistä se juontaa juurensa?
”Tina Tönap muotoutui minun päässä sanaleikistä Tina Turnerin ja käsitteen ’turn up’ kanssa. Turn up on jenkeissä sanonta, jolla viitataan tässä yhteydessä maksimaaliseen bilettämiseen ja kuosittamiseen. Siispä tarina Tinasta, joka tykkää ’turn upata’ vääntyy suomeksi Tina Tönap.

Vierailin Kuben Tönap-nimisessä biisissä aikanaan, missä käsitellään aihetta vähän eri kulmasta. Joten Tönap-käsite on siellä tuotu jo vähän tutummaksi.”

Tänä vuonna sinulta on saatu useampi single. Onko levy suunnitteilla vai etenetkö single kerrallaan?
”Levyn oli tarkoitus tulla nyt syksyksi, mutta tuleekin nyt tässä talven mittaan. Sitä ennen pudotetaan vielä yksi pommi ainakin.”

Vielä lopuksi: Marraskuu on koittanut ja illat pimenee entisestään. Mitkä ovat Ruman vinkit talven viettoon?
”Sytyttäkää kynttilöitä, olkaa hyvässä seurassa ja ajatelkaa positiivisia! Tehkää muille jotain hyvää, niin siitä saa itsellekkin energiaa pimeneviin iltoihin!”

Lisää luettavaa