Rasismikohu Blockfestin ympärillä – festivaalin tuottaja kommentoi netissä kiertäviä kuvakaappauksia

10.04.2017

Blockfestin perustaja ja vastaava tuottaja Kalle Kallonen on joutunut some-kommentointinsa takia rasismikohun keskelle. Räppäri Noah Kin lisäsi Facebook-sivulleen kuvakaappauksia keskustelusta, jossa Kallonen muun muassa nimittää Tukholman terrori-iskun tekijää ”ählämiksi” muutaman muun komppaillessa.

”Kun puhumme viime aikojen kauheista tapahtumista, puhumme järjestäytyneestä joukosta yksilöitä, emme kokonaisesta uskonnosta tai etnisestä ryhmästä. Huolimattomuus ja tietämättömyys ovat vain tekosyitä. Suomen suurimman hiphop-festivaalin järjestäjänä sinun tulisi tietää paremmin”, Noah Kin kirjoittaa saatesanoissaan.

Katso kuvakaappaukset täältä.

Rumba pyysi Kalle Kalloselta kommenttia. Se kuuluu kokonaisuudessaan näin:

”Viime viikonlopun aikana tapahtui jälleen iskuja eri puolilla maailmaa. Iskuja, joiden myötä kymmenet viattomat menettivät henkensä, myös lapsia. Tunteet olivat pinnassa ja kaverin tilapäivityksessä käydyssä keskustelussa nimitin Ruotsin terrori-iskun tekijää loukkaavalla lainausmerkkeihin laitetulla sanalla. En tarkoittanut leimata tällä kokonaista ihmisryhmää, uskontoa tai muutakaan vastaavaa – sana kumpusi lähinnä halveksunnasta terroristeja kohtaan.”

”Pitkästä kommenttiketjusta on nyt irroitettu erityisesti tämä yhden sanan sisältävä kohta erikseen kuvakaappaukseksi, joka on kiertänyt kahden viime vuorokauden aikana eri profiileissa. Ymmärrän, että varsinkin tällaisena aikana tämä sanavalinta oli asiayhteydestä huolimatta minulta harkitsematon ja pyydän sitä rehellisesti anteeksi.”

”Minä olen alusta alkaen vastustanut rasismia. Minähän olen perustanut festarin ja tapahtumia yhdessä Carloksen kanssa, jolla on maahanmuuttajatausta. Katsomalla esiintyjävalintoja tapahtumissa ja yökerhoissa missä olen mukana, voi jo päätellä paljon minun arvomaailmasta ja siitä miten ollaan haluttu edistää meille kaikille tärkeää kulttuuria niin paikallisesti Tampereella kuin koko Suomessa.”

”Ihmisten teot määrittelee heidät, ei niinkään ikä, tausta tai muu mihin ei voi vaikuttaa.”

”Nykyaikaan näyttää kuuluvan se, että rakentavan keskustelun ja reilun yhteyden ottamisen sijaan on helpompaa lähteä levittämään yksipuolista kuvaa julkisesti kaikkialle.”

Lisää luettavaa