Rihanna julkaisi ensimmäisen soolokappaleensa lähes seitsemään vuoteen – nauhoitti lauluosuuksiaan 48 tuntia putkeen

Lift Me Up -kappale on osa marraskuussa ilmestyvää Black Panther: Wakanda Forever -elokuvaa.

29.10.2022

Keskiviikkoiltana tällä viikolla saatiin Rihannan sosiaalisen median kanavien kautta tieto siitä, että uutta musiikkia olisi tuloillaan. Lyhyen videopätkän perusteella kävi ilmi, että kappaleella olisi ilmiselvä yhteytensä marraskuussa ensi-iltansa saavaan Black Panther: Wakanda Forever -elokuvaan. Tämä tulisi merkitsemään Rihannan ensimmäistä omaa soolokappaletta lähes seitsemään vuoteen, sillä artistin viimeisin soolojulkaisu on vuonna 2016 ilmestynyt Anti-albumi.

Eilen tämä Lift Me Up -kappale sai virallisen julkaisunsa, ja se on mukana Marvelin äsken mainitussa elokuvassa, joka saa Suomen ensi-iltansa 9. päivä marraskuuta. Single on tribuutti Chadwick Bosemanille, joka tähditti vuonna 2018 ilmestynyttä ensimmäistä Black Panther -elokuvaa, ja joka menehtyi syöpään vuonna 2020.

Rihannan lisäksi kappaletta ovat kirjoittaneet laulaja-lauluntekijä Tems, Oscar-palkittu säveltäjä Ludwig Göransson ja itse elokuvan tuottanut ja ohjannut Ryan Coogler. Tems kommentoi kappaletta näin:

”Juteltuani Ryanin kanssa ja kuultuani hänen näkemyksensä elokuvasta ja sen musiikista, halusin kirjoittaa kappaleen, joka on kuin lämmin syleily kaikille menettämilleni rakkaille ihmisille. Yritin kuvitella tilannetta, jossa voisin laulaa heille nyt ja ilmaista kuinka paljon heitä kaipaan. Rihanna on aina inspiroinut minua ja hänen tulkintansa kappaleesta on suuri kunnianosoitus.”

Herkkä ja hienostunut balladi käsittelee turvan ja kiintymyksen kaltaisia asioita ja tarjoaa tilan Rihannan äänelle päästä oikeuksiinsa kaikista puhtaimmillaan. Elokuvaa vielä näkemättäkin on helppo kuvitella millaiset kylmät väreet kappale saa aikaan kunnollisen äänentoiston ja massiivisen valkokankaan kautta kuultuna.

Rihannan kerrotaan olevan kappaleeseen emotionaalisesti hyvin investoitunut, ja tiedotteen mukaan hän nauhoitti lauluosuuksiaan 48 tuntia putkeen poistumatta studiosta kertaakaan.

Black Panther: Wakanda Forever – Music From and Inspired By -albumi julkaistaan 4. marraskuuta, ja Ludvig Göranssonin säveltämä ja tuottama The Black Panther: Wakanda Forever – Original Score julkaistaan 11. marraskuuta.

Katso Lift Me Up -musiikkivideo alta.

Lisää luettavaa