Roihuvuori, pommit tippuu, mitä mitä mitä mitä mitä… Asa on yhden illan ajan Avain ja esittää Punaisen tiilen kokonaisuudessaan

03.04.2017

Kun Blockfestin tiedote kilahti mailiboksiin, suusta pääsi varsin spontaani ”mitä mitä mitä mitä mitä vittuu”. Kymmenvuotisjuhliaan viettävä tamperelaisfestivaali tiputti pommin: Asa on yhden illan ajan Avain ja esittää Punainen tiili -esikoisalbuminsa (2001) kokonaisuudessaan.

”Koko urani läpi keikoilla on huudeltu Paranoidina eturivissä Punaista tiiltä. Nyt olen tullut siihen ikään, että uskallan avata vanhan arkun vielä kerran. Ennen kuin laitetaan tuplalukko hommalle ja heitetään avaimet aurinkoon”, Asa kommentoi.

Erikoiskeikalla nähdään valtaosa levyn vierailevista laulajista ja räppäreistä. Myös alkuperäisen punaisen tiiliskiven kerrotaan olevan näytillä tapahtumassa.

Yhteiskuntakriittinen Punainen tiili sisältää suomiräpin klassikkobiisejä kuten Roihuvuori, Yhdes iltaan ja levyn nimikkokappale. Kaksi Emma-ehdokkuutta saaneen albumin julkaisun jälkeen Avain irtisanoi sopimuksensa Warnerin kanssa ja menetti oikeuden Avain-nimen käyttöön.

Lisää luettavaa