Roikutko baareissa? Pidätkö alkoholista? Sitten sinulle on ilouutisia: huhujen mukaan M.A. Nummisen kulttiteoksesta tulossa uusintapainos

M.A. Nummisen kulttikirjasta huhuillaan uusintapainosta.

Kuva: Helena Vapaa.

M.A. Nummisen kulttikirja Baarien mies ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1986. Kirjassa sen päähenkilö Numminen (hmm…) käy uudenvuodenpäivän ja juhannusaaton välisenä aikana 132 baarissa ympäri Suomea aina Tammisaaresta Inariin ja Ilomantsiin. Monen mutkan kautta hänen taipaleensa päättyy Föglön saarelle Ahvenanmaalla.

Kirja otti M.A. Nummisen kovin persoonalliseen tyyliin kantaa suomalaiseen alkoholipolitiikkaan ja alkoholin vaikutukseen suomalaisessa yhteiskunnassa ja kertoi siinä sivussa hulvattomia tarinoita ihmiselosta ja sen aihettamista kommelluksista.

Nyt Twitterissä kulkee kovin vahvoja huhuja siitä, että kirjasta olisi viimein tulossa uusintapainos. Huhujen mukaan kirjan koko muuttuisi fyysisesti suuremmaksi, ja kirjan kuviakin suurennettaisiin tyylikkäämmiksi.

Odotellaan vielä vahvistusta, mutta olisihan se jo aika saada kenties tärkein baarikirja koskaan uudenkin sukupolven luettavaksi.