Rumba ilmestyy huomenna – kannessa Beyoncé, mukana Radiopuhelimet, Li Andersson, Stam1na, Noah Kin, Ronya ja paljon muuta!

19.05.2016

Vuoden toinen Rumba ilmestyy huomenna 20. toukokuuta.

Paikan kannessa on napannut itseoikeutetusti Beyoncé, joka julkaisi Lemonade-albuminsa ilman ennakkovaroitusta. Anna Brotkin paneutuu artikkelissaan Beyoncén saamaan valtaan ja siihen, miten hän sitä käyttää.

Toista pitkää artikkelia varten kutsuimme Stam1nan Antti Hyyrysen, Noah Kinin ja räppiduo Sofan saman pöydän ääreen pohtimaan Kimmo Vanhatalon kanssa, miten musiikilla voi ottaa kantaa vaahtoamista hienovaraisemmin ja voiko sillä ylipäänsä parantaa maailmaa. Saimmeko vallankumouksen?

Paneeli_tyypit

Vasemmistoliiton puheenjohtajaksi pyrkivä Li Andersson vieraili toimistollamme ja joutui tositoimiin. Lue millainen musiikkikriitikko Anderssonista kuoriutui, kun Rumban entinen päätoimittaja Teemu Fiilin soitti kansanedustajalle liudan ajankohtaisia hittejä!

Sukupuoli näyttäytyy popkulttuurissa yhä henkilökohtaisempana ja subjektiivisempana asiana. Anohnin ja Against Me! -solisti Laura Jane Gracen kaltaiset artisti ovat nostaneet pinnalle myös sukupuolivähemmistöjen oikeuksiin liittyviä ongelmia. Näihin paneutuu Anton Vanha-Majamaa artikkelissaan.

RAC, kolme kirjainta, jotka muodostavat rockmusiikin viimeisen todellisen pahuuden pesäkkeen. Mervi Vuorela haastatteli kotimaisia äärioikeistorockmuusikkoja ja kysyi äärioikeiston ja poliittisen runouden tutkijalta, miten tähän pitäisi suhtautua.

Ronya

Pelkkää politiikkaa lehti ei kuitenkaan ole. Ronya vei toimittajan luontoon, Jori Sjöroos kutsui studioonsa, jossa valmistuu Rooxx-kappaleita, Matti Mikkola esitteli levyhyllyään, tai lähinnä levyhyllyn käsitettä, ja Radiopuhelimien J. A. Mäki vastaili kysymyksiin bändinsä juhlavuodesta.

Rumba 2/2016 lehtipisteissä 20.5.

Lisää luettavaa