Ruusut, Litku Klemetti, Blacflaco… – lisäyksiä Rumban soittolistalla

Tilaa Rumban soittolista nyt Spotifyssa!

31.05.2020

Rumba lanseerasi viikottain päivittyvän Spotify-soittolistan, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Koronaviruksen runtelemassa maapallossamme ei eletä helpoimia aikoja. Onneksi musiikki säilyy kaikesta huolimatta.

Vanhojen suosikkien parissa ajan viettäminen on ymmärrettävää jos mikä, mutta tälläkin viikolla on ilmestynyt rutkasti uusia, hyviä ja tutustumisen arvoisia biisejä. Itse lista löytyy jutun lopusta tai Spotifysta hakemalla: Ajankohtaista – Rumba. Alla muutama nosto kappaleista.

RuusutValon ainekset
Ruusut julkaisi Kevätuhri-albumin, jonka julkaisun yhteydessä julkaisimme kaksi haastattelua. Toisessa käydään levyä läpi biisi biisiltä. Valon ainekset -kappaletta analysoitiin kyseisessä jutussa Samuli Kukkolan toimesta näin:

”Alkuperäinen työnimi taisi olla Sting, koska siinä alun tahtilajibassossa oli joku Sting-elementti, mutta se oli vaan se mistä biisi lähti. Se jotenkin nauratti mua aina, että tuntui ettei me voida tehdä tämmöistä. Sitten jotenkin kun keksittiin se, että biitti lähtee siitä, niin tuntui kivalta ajatukselta, että siitä introsta kuoriutuu jotain ihan muuta.”

Valitsimme levyn päättävän kappaleen soittolistalle sen luokse käpertyvän vaikutuksen luoksi.

Litku KlemettiTopsipuikolla aivoon
Litku Klemetin discobiisi on yksi viikon kohokohdista. Kappale tulee löytymään Litku Klemetin ”discolevyltä”, jonka olisi määrä ilmestyä ensi vuonna. Kappaleella kuullaan hieman eri tavalla rytmitettyä laulua kuin laulajan tuotannossa yleensä. Biisin haikea tarina kutkuttelee varmasti monia karanteenin keskellä eläviä, mutta olkaa varovaisia niiden topsipuikkojen kanssa.

BlacflacoNaNa
Mystisenä pysyttelevä, hiihtopipolla kasvonsa peittävä Blacflaco voi tällä jatkumolla nousta isoksi nimeksi. Esimerkiksi afrobeatia, nykiräppiä ja drillsoundia monipuolisesti musiikissaan yhdistelevä nuori räppäri ihastuttaa kuulijoita keitoksellaan.

Räppäri vieraili Cavallinin & Shrtyn Rahaa tulee / rahaa menee -kappaleella ja vähän samaa tunnetta kuullaan myös tällä kappaleella. Blacflacon meininki kuulostaa helpolta ja pohjautuu siihen paljon puhuttuun ”vibeen”, jota moni räppäri musiikissaan tavoittelee. Blacflaco siinä onnistuu.

Timi LexikonTahdon sun tietävän
Timi Lexikon tekee hyväntuulista r&b-musiikkia rap-mausteella. Lexikon käsittelee kappaleella haikeutta, mutta saaden sen kuulostamaan mukaansatempaavalta ja salonkikelpoiselta house band -kamalta. Varmasti kesäfiilistä nostattava kappale siis.

Lisäksi listalla Costeen ja Tipan yhteismateriaalia, Laineen Kasperia, Lucasia ja Tokio Driftiä samplaavaa Lil Yachtya.

Lisää luettavaa