Saatko kylmiä väreitä lempibiisistäsi? Se tarkoittaa, että aivosi toimivat eri lailla kuin muiden

Kyllä, juuri sinä olet uniikki lumihiutale!

05.09.2017

Jos rakastamasi biisi aiheuttaa sinussa kirjaimellisesti kylmiä väristyksiä, aivojesi rakenne todennäköisesti poikkeaa kanssaihmisistäsi.

Harvardissa opiskellut Matthew Sachs kuvasi viime vuonna musiikin kuuntelijoiden aivoja ja totesi, että toiset kokevat musiikin intensiivisemmin kuin toiset. Ja että siihen on ihan todellinen syy.

Sachs jakoi koekaniininsa kahteen ryhmään, joista toisessa jokainen raportoi saavansa säännöllisesti kylmiä väreitä kuunnellessaan musiikkia, kun taas toisessa ryhmässä kukaan ei kokenut vastaavaa.

Aivokuvauksissa kävi ilmi, että väristyksiä kokevat koehenkilöt omasivat aivot, joiden kuuloaivokuoren ja tunteita käsittelevien alueiden välillä kulkee enemmän hermosyitä kuin muiden. Tämä tarkoittaa, että nämä kaksi aluetta kommunikoivat näiden henkilöiden päässä tehokkaammin, mikä vuorostaan saa heidät reagoimaan rakkaisiin tai muuten vaikuttaviin ääniaaltoihin kiihkeämmin.

Ylipäätään ne ihmiset, jotka saavat kylmiä väreitä mihin tahansa liittyen, kokevat tunteensa voimakkaammin kuin muut ihmiset.

Sachsin tutkimuksesta raportoi Neuroscience News ja itse tutkimuksen voi löytää ilmaiseksi luettavaksi ja jaettavaksi täältä.

 

Lisää luettavaa