Saksalainen radikaali-islamistiksi kääntynyt ja lopulta ISIS-joukkoihin liittynyt ”viharäppäri” on kuollut taisteluissa Syyriassa – kuvat ruumiista leviävät netissä

Deso Dogg on kuollut.

Saksalainen ISIS-taistelijaksi kääntynyt räppäri Denis Cuspert eli Deso Dogg on kuollut. Hän kuoli taisteluissa itäisessä Syyriassa 17. tammikuuta. Hän oli kuollessaan 41-vuotias.

Cuspertin äiti oli saksalainen ja isä Ghanasta. Hän vietti nuoruutensa Berliinin Kreuzbergissä. Siellä hän liittyi paikallisiin jengeihin ja vietti vuosia erilaisissa nuorisokodeissa. Hänet tuomittiin useita pikkurötöksistä.

Vuonna 2006 Deso Dogg kiersi USA:ta DMX:n kanssa, ja hän teki urallaan kolme albumia.  Islamin uskoon hän kääntyi vuonna 2007. Vuonna 2010 hän oli vakavassa auto-onnettomuudessa. Hän lopetti räppärin uransa samana vuonna. Tuon jälkeen hänen arvonsa kovenivat, ja hän kääntyi radikaaliin islaminuskoon.

Syyriaan hän muutti vuonna 2013. Vuonna 2014 hän meni naimisiin FBI:lle työskennelleen kääntäjän Daniela Greenen kanssa. Greene antautui kuitenkin jo samana vuonna poliiseille.

USA julisti Deso Doggin vaaralliseksi terroristiksi vuonna 2015.

Deso Dogg esiintyi useilla ISIS-joukkojen propagandavideoilla. Eräällä videolla hän piti kädessään kuolleen teloitusuhrin päätä.

Deso Doggin on kerrottu kuolleen jo aiemmin. Ennen huhut ovat kuitenkin olleet vain huhuja. Deso Doggin ruumiista on kuitenkin nyt levitetty kuvia sosiaalisessa mediassa.

YouTube video

Lisää luettavaa