Sammal karistaa kliseistä hippi-imagoa uudella videollaan

Sammal tummuu ja synkkenee.

25.03.2018

Turkulainen Sammal julkaisi aiemmin tässä kuussa kolmannen, fyysisen albumilistan top 5:eenkin kivunneen albuminsa Suuliekki.

Nyt suomiprogen ystävät saavat nauttia myös tuoreesta Ylistys ja Kumarrus -musiikkivideosta, joka esittelee hieman muuttuneen yhtyeen.

Kitaristi Jura Salmi kertoo yhtyeen halunneen tehdä videon, joka pohjoismaisten hippien niityllä juoksentelun ja halailun sijaan on yhteydessä kappaleen sanomaan ja noudattaa ohjaajan visiota.

Myös Sammalen aiemman Stormvarning -videon ohjannut Artturi Rostén kertoo ajatuksista videon takana seuraavasti:

”Yhtyeen ja vertauskuvallisen fiktion avulla halusimme luoda tarinavideon joka peilaisi muutosta, jota yhtye käy läpi paraikaa. He haluavat muokata imagoaan hiukan naivistisesta hippityylistä entistä synkempään ulosantiin. Päätimme, että paras keino kertoa tämä tarina pienemmässä mittakaavassa on vertauskuvallinen video alitajuisine aineksineen: yhtye yrittää luoda itsestään erilaisia kuvia ollen samalla lukittuna mielen vankityrmän sisään. Pääasiallisina inspiraation lähteinä olivat Kaspar Hauserin tapaus ja unihalvaukset.”

Liekö ajan henki vai mikä ajanut progemiehet näinkin syviin vesiin. Kukkapaidat tuntuvat vaihtuneen juuttikankaisiin, hymyt ovat hyytyneet, aurinko painunut mailleen ja peace-merkkiin taipuneet sormetkin katkenneet.

Katso tummanpuhuva video yltä.

Lisää luettavaa