Särö Rapcamp on räppileiri tytöille, ei-binäärisille ja sukupuoleltaan moninaisille nuorille – ohjaajina lahjakkaita räppäreitä

Helsingin koulujen hiihtolomaviikolla järjestettävä kolmipäiväinen leiri on suunnattu 13-25-vuotiaille.

02.02.2024

Musiikkileirejä organisoiva Särö-yhdistys järjestää helmikuussa kolmipäiväisen räppileirin 13-25-vuotiaille tytöille, naisille, ei-binäärisille ja sukupuoleltaan moninaisille nuorille. Helsingin koulujen hiihtolomaviikolla järjestettävän päiväleirin tapahtumapaikka on Helsingin Suvilahdessa sijaitseva kulttuurikeskus Oranssi.

Kolmen leiripäivän aikana erilaisissa työpajoissa opetellaan biisien kirjoittamista, riimittelyä, räppäämistä, esiintymistaitoja sekä studiotyöskentelyä. Ensimmäistä kertaa vuonna 2019 järjestetyn räppileirin ilmapiiri on salliva ja kannustava, eikä leirin ohjelmaan kuulu pakollisia osioita. Leirillä opetellaan räppäämään, joten osallistujilta ei vaadita mitään aiempaa kokemusta.

Leirin ohjaajina toimivat Särön vapaaehtoisten lisäksi viime vuoden Rap SM -kisassa pronssisijan saavuttanut räppäri Saša, muun muassa Pimeä Hedelmä -kolmikosta tunnettu rap-artisti ja tanssija-koreografi Vane, Mon-Salan ja Adikian muodostama räppiduo Matriarkaatti ja syksyllä 2023 Vain Elämää -ohjelmassa vieraillut rap-artisti Valma. Konkreettisen tekemisen lisäksi ohjaajat kertovat leirin aikana, millaista on toimia artistina musiikkialalla.

Räppileirille mahtuu 15 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 12. helmikuuta, ja itse leiripäivät ovat 19.-21. helmikuuta. Leirillä noudatetaan turvallisen tilan periaatteita. Lisätiedot ja ilmoittautuminen löytyvät täältä.

Vapaaehtoisvoimin toimiva Särö eli Tyttöjen rokkileiriyhdistys ry on voittoa tavoittelematon ja puoluepoliittisesti sitoutumaton yhdistys, joka leirien järjestämisen lisäksi pyörittää bänditreenistä. Särön toiminta on suunnattu trans- ja cis-sukupuolisille tytöille ja naisille ja muille trans- ja muunsukupuolisille ihmisille​.

Lisää luettavaa