Satoja tuhansia euroja tuhlanneen Bruce Oreckin mukaan VR rikkoi sopimuksen: myi Konepaja-kompleksin yllättäen jollekin muulle

Yhdysvaltain entinen Suomen-suurlähettiläs tuntee olonsa huijatuksi.

Konepajan Bruno

Tapahtumapaikka ja kulttuurikeskus Konepajan Brunon tulevaisuus on ollut epävakaa miltei kaksi vuotta. Alueen omistava VR oli myymässä sitä Bauhausille, mutta asukkaiden, kaupunkiaktiivien ja poliitikkojen onnistui estää tämä suunnitelma.

Yhdysvaltain entinen Suomen-suurlähettiläs Bruce Oreck kiinnostui Konepaja-kompleksista ja alkoi suunnitella sen hankkimista. Viime kesänä Oreck aloitti neuvottelut VR:n kanssa, suunnitteli aluetta keskustelemalla Konepajan naapurien ja Helsingin virkamiesten kanssa.

Oreckin mukaan VR hylkäsi hänen ensimmäisen tarjouksensa, mutta hyväksyi korotetun tarjouksen helmikuussa. Kauppa oli määrä tehdä 9. huhtikuuta.

Oreckin mukaan VR ilmoitti yllättäen 26. maaliskuuta, ettei myykään Konepajaa Oreckille, vaan aikookin etsiä ostajan, joka olisi valmis maksamaan enemmän. Eilen eli 17. huhtikuuta Oreckille ilmoitettiin, että hänellä on 48 tuntia aikaa osallistua tarjouskilpailuun, tai VR myy alueen jollekin muulle.

”Kuin ihmeen kaupalla VR on löytänyt alle kahdessa vuorokaudessa ostajan, joka maksaa enemmän, ei vaadi minkäänlaista kaupan kohteen tarkastusta, ei ole tavannut yhtäkään naapuria, ei ole keskustellut kaupungin virkamiesten kanssa, mutta on valmis tekemään kaupat alle kuukauden sisään”, Oreck kirjoittaa.

”Aion antaa teidän tehdä omat johtopäätöksenne siitä mitä oikeasti tapahtui.”

Oreckin mukaan hän hävisi satoja tuhansia euroja suunnitteluprosessissa ja kuntokartoituksessa, joka sisälsi alueen kaikkea maaperän siistimisestä kohteen täydelliseen remontointiin. Sopimuksen synnyttyä Oreckilla oli kauppasumma valmiina pankissa ja työvoimaa palkattuna aloittamaan työt heti kauppojen synnyttyä.

Lue Oreckin koko teksti alta.