”Se Napster-juttu ei tuonut meille mitään hyvää, mutta tiedätkö, olemme edelleen oikeassa” – Metallican Kirk Hammett muistelee vuosituhannen vaihteen suurinta musakohua

Metallica ei peräänny massiivisen oikeusjutunsa oikeutuksesta.

15.05.2018

Metallican kitaristi Kirk Hammett puolustaa yhä bändinsä päätöstä haastaa musiikinlataussivusto Napster oikeuteen vuonna 2000.

”Se Napster-juttu ei tuonut meille mitään hyvää. Mutta tiedätkö mitä? Olemme edelleen oikeassa sen suhteen. Olemme edelleen oikeassa Napsterin suhteen, ihan sama kuka vieläkin selittää miten ’Metallica oli väärässä.’”

”Ei tarvitse kuin katsoa musiikkibisneksen tilaa nyt. Jo se selittää koko tilanteen.”

Kitaristi käväisi kertomassa näkemyksensä ruotsalaiselle Nyhetsmorgon-aamu-tv-ohjelmalle. Kiinnostavaa sinänsä, että taaksepäin katsoen myös yleinen mielipide asiaan on selvästi muuttunut. Jos nyt ei suoraan Metallicalle itselleen myötämieliseksi, niin ainakin siihen suhtaan, jossa myös tavallinen kuluttaja yleensä myöntää musiikintekijän oikeuden tasapuolisiin tekijänkorvauksiin myös striimatun ja ladatun musiikin kohdalla.

Samassa haastattelussa Hammett valittelee digitaalisten suoratoistopalvelujen heikohkoa äänenlaatua, vaikka silti myöntää palvelujen hyödyn myös muusikoille. Pätkän voi katsoa tästä alta.

YouTube video

Lisää luettavaa