”Seksikkään haikea linja jatkuu, mutta tässä biisissä on erilaista rohkeutta” – Evelinan tahdissa voi tanssia ja itkeä samaan aikaan

Eilen julkaistu Kyynelii on toinen single tulevalta albumilta.

08.01.2022

Eilen saimme esimakua Evelinan neljänneltä studioalbumilta siltä julkaistun toisen singlen muodossa. Kyynelii-kappaletta edelsi viime elokuussa julkaistu Me ei kuuluta toisillemme, jonka tuottaja Tido vastaa myös uuden biisin tuotannosta, joskin tällä kertaa yhdessä juuri Emma-ehdokkuuden saaneen Los Rollos -duon kanssa.

Jos nyt juuri sattuisi olemaan keskellä sydänsuruja vailla ketään, kenelle avata vaikeita olojaan, Evelinan kappale on pelastus akuuteimpaan hätään. Artistin voimakas ääni täynnä myötätuntoa ja rohkaisua sulattaa paksummankin jään, samalla kun kappaleen tunnelma löytää tasapainonsa jostain suremisen ja itsemyötätunnon välimaastosta. Saa itkeä ja tanssia, mieluiten niitä molempia samaan aikaan, mutta hävetä ei ainakaan tarvitse.

”Edellisen singlen asettama seksikkään haikea linja jatkuu, mutta tässä biisissä on tosi erilaista rohkeutta”, Evelina kommentoi. ”Olen jo syksyllä keikoilla luvannut, että on tulossa jotain, minkä tahdissa voi tanssia ja itkeä samaan aikaan. Biisi syntyi aika itsestään ja alusta asti oli selvää, että siitä tulee suoraviivainen pop-biisi.”

Rohkaisevaa kappaleessa on nimenomaan sen sydämessä oleva tanssittavuus. Vaikka kaikenlaiset yhteisten unelmien särkymiseen kuuluvat haastavat tunteet validoidaan, ei niiden anneta painaa liian syvälle ikävän ja mielipahan pyörteisiin. Sen sijaan puoleensa vetävät tanssilattian pyörteet, muodostaen Evelinan lämpimän äänen muodossa oljenkorren, johon tarttumalla kyynelien vuodattaminen alkaakin tuntua ihan siedettävältä. Toivottavalta jopa.

Kappaleesta julkaistiin eilen myös kimalteleviin tanssikohtauksiin pohjautuva lyriikkavideo, joka on Evelinan ideoima ja Misael Sinen ohjaama. Löydät sen alta.

Evelina kiinnitettiin vuonna 2020 Def Jam Recordings Finland -levymerkille sen ensimmäisenä artistina. Hetki sitten Evelina kertoi julkaisevansa itse ideoimansa ja kuvittamansa Auringon ympäri -lukuvuosikalenterin 2022–2023 WSOY:n kustantamana.

Lisää luettavaa