Selena Gomez sairaalahoitoon henkisen romahduksen vuoksi

Tapahtuneen taustalla on Gomezin sairastama autoimmuunisairaus.

26-vuotias yhdysvaltalaislaulaja ja -näyttelijä Selena Gomez on sairaalassa saamassa hoitoa henkiseksi romahdustilaksi kuvailtuihin oireisiin (TMZ). Romahduksen kerrotaan liittyvän Gomezin sairastamaan, systeemiseksi lupus erytematosusiksi (SLE) kutsuttuun autoimmuunisairauteen ja sen hoitoon liittyneeseen munuaissiirtoon, joka tehtiin Gomezille vuonna 2017.

TMZ:n mukaan Gomez joutui palaamaan viime kuussa sairaalaan kahdesti veren alhaisen leukosyyttitason eli valkosolujen vähäisen määrän vuoksi. Alhainen leukosyyttitaso on yksi munuaissiirtoleikkauksen sivuoire.

Alhaisesta leukosyyttitasosta kärsivillä on suurempi riski saada infektioita, mutta ahdistus ja masennus eivät ole välttämättä suoraan veren alhaisen valkosolumäärän aiheuttamia oireita. Ahdistunut mielentila johtuu alhaisen leukosyyttitason aiheuttamasta pelosta, eli jatkuvasta infektioiden pelosta, Consequence of Sound täsmentää.

Gomez kotiutettiin molemmilla sairaalassakäyntikerroilla, mutta toisella kerralla hän vaati jäädä sairaalaan. Kun lääkäri kielsi tämän, Gomez meni suunniltaan ja yritti repiä kanyylit irti käsivarsistaan (Consequence of Sound).

Tällä hetkellä Gomez saa hoitoa dialektisessa käyttäytymisterapiassa.

People-lehden lähteen mukaan Gomez ymmärsi tarvitsevansa lisäapua tunneongelmiinsa. Hän voi tällä hetkellä paremmin ja on perheensä ympäröimänä ja tukemana.