Sexmane on yksi tulevaisuuden isoista nimistä – haastattelussa visioistaan kiinni pitävä artisti

Artistin debyyttialbumi on viettänyt yli vuoden Suomen albumilistalla.

20.02.2021

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Jutussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Rosa Coste, sen löydät täältä.

Tällä kertaa vuorossa on Sexmane.

Vuonna 2019 Sextape-debyyttialbumin julkaissut räppäri on yksi Suomen suosituimmista uuden aallon artisteista ja on varmasti sitä jatkossakin, mahdollisesti nousten yhdeksi tulevaisuuden isoista nimistä.

Räppärin debyyttialbumi on ollut 59 viikkoa albumilistalla. Vastaavaan suoritukseen pystyvät yleensä nimet kuten Pyhimys ja JVG, ei artistit ilman levy-yhtiötä.

Platinarajoja yksittäisillä biiseillään hätyttelevä räppäri päätti julkaisutaukonsa Henki-singlellä. Paljon tapahtui jo ennen debyyttialbumia. Sexmanen ensimmäisistä liikkeistä raportoitiin Rumbassa vuonna 2018 Aikakone-sinkun myötä.

Sexmane kertoi Rumballe suosiostaan, uudesta biisistä ja taustastaan musiikin parissa.

Mikä soi napeissa just nyt?
”Tälllä hetkellä napeissa soi Gasellien ZEN-albumi. Yks lempibiiseist tällä hetkellä on Gesaffelsteinin ja The Weekndin Lost in fire.

Mist sä tuut?
”Mun nimi Max Sene, mä tuun Siilinjärveltä, mutta asun Helsingissä. Mä teen musaa suurimman osan ajastani ja se on vienyt mut tähän.”

Sextape ollut 59 viikkoa albumilistalla, miltä tämä tuntuu?
”Hulluu ja siistii et jengi fiilaa mun taiteesta.”

Miten päivittäisit ”Mul on töit, man, en aio vastata / Nolla labelii lafkana” -lainia nyt?
”Haha loistava kyssäri, mutta joo en vaihtais millään tavalla. Sillon kun kirjotin ton biisin mul ei ollut lafkaa. Sextapen julkasun jälkeen päätin, että haluun löytää mun ympärille ihmisiä, jotka voi auttaa mua muissa musaan liittyvissä asioissa, että voin ite keskittyy 100% musiikin tekemiseen ja tuottamiseen. Oikeet tyypit löyty Sonyltä ja tässä ollaan.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.
”Ei ole mitään tarkkaa hetkeä milloin olen tajunnut haluavani artistiksi, kai siitä on tullut pikkuhiljaa osa mun elämää. Kun pääsin tekeen musaa tuottajien kanssa studiolle, palaset alkoi loksahteleen kohdilleen. Mitä enemmän tein musaa, sitä enemmän halusin tehdä lisää.”

Musiikillinen esikuvasi?
”Otan paljon vaikutteita ympäristöstä ja mun elämästä. En osaa sanoa vain yhtä artistia, saatan inspiroitua välillä jostain yksittäisestä biisistä. Voin inspiroitua myös muiden asenteista, kuten vaikka periksiantamattomuudesta. Niistä saa voimaa! Haluan itsekkin mun musiikilla välittää energiaa, joka mulla on ollut biisin teon hetkellä.”

Supervoimasi?
”En usko, että mulla on mitään erityistä supervoimaa. Mutta jos jotain pitäisi sanoa, oon saanut paljon hyvää palautetta live-keikoista ja siitä millainen energia siellä on ollut. Ja teen sitä täysillä. Ehkä mulla onkin supervoima saada ihmiset sekoamaan keikoilla!”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?
”Jos nyt kuulisin ensimmäistä kertaa musiikkiani, rakastuisin siinä tarinoihin ja melodioihin. Uskon, että ihmiset voi samaistua mun teksteihin.”

Sexmane?
”Mun musiikki on rehellistä tarinankerrontaa koukuttavilla melodioilla. Artistina minulle on tärkeää pitää mun omasta visiosta kiinni.”

Lisää luettavaa