Shiraz Lane pisti vauhtia 1970-luvun klassikkobiisin – tältä kuulostaa räväkämpi versio Laylasta

Yhtye halusi saattaa kappaleen nykynuorison tietoon.

20.11.2022

Kotimainen hard rock -ryhmä Shiraz Lane otti käsittelyynsä 70-luvun todellisen klassikkokappaleen Layla.

Eric Claptonin ja Jim Gordonin kirjoittama biisi ilmestyi alun perin Derek and the Dominoes -yhtyeen ainoalla studioalbumilla Layla and Other Assorted Love Songs vuonna 1970. Kappale on levyn ilmestymisen jälkeen soolouralle siirtyneen Claptonin tunnetuimpia teoksia.

Shiraz Lanen versio starttaa tutun kitarariffin sijasta rumpujen pärinällä, ja meno on alkuperäisteokseen nähden huomattavasti vauhdikkaampaa. Cover kunnioittaa lähdemateriaalia, mutta bändi on lyönyt biisiin selvästi oman leimansa.

”Fiilisteltyämme biisiä halusimme paitsi saattaa sen nykynuorison tietoisuuteen, myös lisätä siihen räväkkyyttä, energiaa ja vaaran tuntua. Loppuvuoden armottomin rokkiralli oli täten syntynyt kuin Jeesus-lapsi jouluna taistelemaan kaamoksen aiheuttamaa angstia vastaan!”, yhtye kommentoi.

Shiraz Lane on ehtinyt kiertää kuluneen vuoden aikana ruotsalaisen Crashdïetin kanssa Euroopassa, lämmitellä KISSiä Helsingin jäähallissa ja esiintyä ensimmäistä kertaa järjestetyillä Knotfesteillä. Elokuussa kolmannen albuminsa julkaisseen yhtyeen vuosi huipentuu uudenvuodenbileisiin On the Rocksissa. Keikan avaa The Empire Strikes, ja ennakkolippuja saa Tiketistä hintaan 20 euroa.

Kuuntele Shiraz Lanen Layla alta.

Lisää luettavaa