Sidewaysin ohjelma valmis – musiikin lisäksi luvassa flipperiä, pingistä ja puhetta

Killing Joke

Helsingin Teurastamolla 12.–13. kesäkuuta järjestettävän Sidewaysin ohjelma on nyt valmis. Pelkästään musiikkiin ei ohjelmisto rajoitu, vaan luvassa on myös puheohjelmaa sekä erilaisia aktiivitteetteja ja taideprojekteja.

Musiikin osalta viisi viimeisintä esintyjää on nyt julkistettu. Joukossa ovat muuan muassa Tähtiportti, DJ Ibusal & Lobo sekä Mikko Joensuu. Jo aiemmin kiinnitettyjä artisteja ovat esimerkiksi The Jesus and Mary Chain ja Killing Joke.

Rapin puolelta on kolme kovaa pinnan alla voimaakkaasti kuplivaa nimeä: Earl Sweatshirt, Azelia Banks ja Freddie Gibbs. Indiemusiikkia edustavat esimerkiksi José González ja Ariel Pink.

Musiikin lisäksi on myös tarjolla puheohjelmaa. Mukana on esimerkiksi Radio Helsingistä tutun Timantit on ikuisia-ohjelman Marko ”Makelove” Karvinen ja Henri ”Paperi T” Pulkkinen.

Punk-musiikin sattumuksia tulevat muistelemaan Valtio vihaa sua -punk-historiikin kirjoittaneiden Ville Similän ja Mervi Vuorelan johdolla ”Rumban 2010-luvun äänet” -listauksessakin loistanut Teemu Bergman ja muuan muassa Kesästä tuttu Toni Salminen.

Festareilla voi pelata flipperiä ja muita kolikkopelejä, kun alueelle avataan ”aito ja alkuperäinen” 1980-luvun arcade-halli. Nosturista ja Tampereen Klubilta tuttu Pingisklubi tuo ryhmäpingiksen Sidewaysin alkuiltoihin. Teurastomolle hiljattain avattu vinyylilevykauppa Fresh Garbage Records tuo pop-up myymälän tapahtumaan.

Luvassa on myös taidetta ja vaatetusta. Sidewaysin visuaalisesta ilmeestä vastaavat EGS, sekä graafikko Leo Karhunen. Yksi Suomen tunnetuimmista graffititaiteilijoista, EGS myös maalaa tapahtuma-alueella teoksiaan. R-Collection on vastuussa festivaalin virallisista asusteista ja Carlings esittelee omalla pisteellään eri trendejä.

Katso koko ohjelmisto täältä.

Liput Sideways-festivaalille myy Tiketti ja Lippupiste. Yhden päivän lippu kustantaa 58 euroa ja kahden päivän lippu 78 euroa.