Sielun Veljet -klassikko ilmestyy uudelleen miksattuna – mukana myös kaksi bonuskappaletta

Siekkarit, paras vai maailman paras?

18.03.2022

Sielun Veljet julkaisee Hei soturit -albuminsa uudelleen miksattuna. Lisäksi mukaan tulee bonuskappaleita.

Siekkareiden kakkoslevy julkaistiin vuonna 1984. Nyt Jukka Orma on yhdessä E-Studion Jyri Riikosen kanssa läpikäynyt tuon session moniraitanauhat sekä miksannut ja osin jälkituottanutkin levyn uudestaan.

Miksi? Tiedote kertoo syyksi tällaista:

”Bändin juttu oli keikat, live-esiintyminen, kaiken toiminnan ainutkertaisuus, tässä ja nyt. Ennen T.T. Oksalan tuottamaa L’Amourha-albumia levyntekoon ei panostettu lainkaan. Bändi ei ymmärtänyt, mikä on liven ja studion ero. Ei osattu studiohommia. Live ruletti. Julkaistuilla albumeilla tämä asenne kuuluu selvimmin Hei soturit -levyllä. Studiossa ei annettu äänittäjille paljoa mahdollisuuksia – tuottajista puhumattakaan. Kamat pystyyn ja menoks. Lopputuloksena huomattavasti yksioikoisempaa ja ohuempaa äänikuvaa kuin keikkojen anarkistisesti vellova rytmiorgia Vinski Viholaisen maagisten alavalojen ryydittämänä. Asiantilahan vaati korjausta”, tiedote kertoo ja jatkaa:

”Biiseistä on kaivettu esiin se saundi ja kokonaisfiilis, joka keikoilla räjähti suoraan silmille. Tämä on sitä anteeksipyytämätöntä ja hirnahtelevaa suomalaista kesyttömyyttä, sitä ritualistisen elämänpalvonnan säkenöivää voimaa, jonka vuoksi Veljet elää legendana suomalaisessa musiikkinarratiivissa”, tiedote kertoo.

Mukana levyllä on kaksi aiemmin julkaisematonta kappaletta. Toinen näistä on versio Topi Kärjen ja Repe Helismaan Kulkurin iltatähti -biisistä. Tämä jäi aikoinaan Veljien ohjelmistoon vuoden 1982 Iskelmätaivas-produktiosta, joka edelsi Sielun Veljien syntymistä.

Toinen levyltä löytyvät bonuskappale on Jukka Orman kappale Mustaa valoa. Vanhoista muistikirjoista kaivetuista lauseenpätkistä löytyi kasattavaksi kokonainen tarina, jonka tiedote epäilee olevan ensimmäinen SV-kipale, jonka Orma laulaa soolona.

Sielun Veljet -albumi Hei soturit 2022 julkaistaan 6. päivä toukokuuta.

Lisää luettavaa