Sigur Rós päättää miltei 10 vuoden levytystauon ja saapuu Suomeen

Islantilaisyhtye nähdään Helsingissä.

10.03.2022

Post-rockia soittava, upeista live-esiintymisistään tunnettu Sigur Rós esiintyy Helsingin Kulttuuritalolla 17. lokakuuta.

Seitsemän albumia julkaissut ja Islannin suurimpiin tekijöihin kuuluva Sigur Rós työstää parhaillaan uutta levyä. Keikalla on odotettavissa siis uutta materiaalia, mutta myös tuttuja kappaleita yhtyeen 25-vuotisen uran varrelta. Kokoonpanossa on mukana myös kosketinsoittaja Kjartan Sveinsson, joka palaa bändiin pitkän tauon jälkeen.

Tuleva levy on varsin odotettu, sillä Sigur Rósin edellisestä albumista on jo lähes vuosikymmen aikaa. Kveikur-levyn julkaisun jälkeen yhtye on tehnyt muun muassa uusia versioita vanhoista kappaleistaan, ja laulaja-kitaristi Jónsi Birgisson on kunnostautunut soolouralla.

Sigur Rós on esiintynyt Kulttuuritalolla useita kertoja, ensimmäisen kerran yhtyeen ensimmäisellä Suomen-vierailulla 17 vuotta sitten. Viimeksi yhtye soitti Suomessa Ilosaarirockissa vuonna 2013.

Keikkaliput tulevat myyntiin perjantaina 18. maaliskuuta kello 11, ja niitä saa halvimmillaan 79 eurolla. Lisätiedot ja liput osoitteesta Lippu.fi ja Facebook-tapahtumasivulta.

Päivitys 10.3.2022 klo 14.11: Jónsin sukunimi korjattu.

Lisää luettavaa