SK: Samu Haber esittää Vain elämää -ohjelmassa Joutsenlaulun – Jussi Hakulinen kieltää kappaleen julkaisun

07.04.2017

Jussi Hakulinen on kieltänyt -yhtyeelle kirjoittamansa klassikkokappale Joutsenlaulun julkaisemisen Vain elämää -ohjelman yhteydessä, kertoo Suomen Kuvalehti. Tv-esitystä Hakulinen ei voi estää, mutta näillä näkymin Samu Haberin versiota kappaleesta ei tulla näkemään kauden kokoelmalevyllä eikä suoratoistopalveluissa.

Hakulinen ei tule antamaan lupaa ohjelmassa esitettävän version julkaisemiseen missään muodossa. Hakulisen mukaan häneen on oltu yhteydessä vasta ohjelman kuudennen kauden kuvauksien jälkeen.

”Joutsenlaulu on minulle tärkeä, henkilökohtainen biisi. Se on myös minun omaisuuttani. On outoa, jos tällaista pyyntöä ei noudateta”, Hakulinen kommentoi.

”Kaiken lisäksi kyseessä on uusi sovitus kappaleesta. Siitä puuttuvat kaikki kolme riffiä ja viimeiset, tarinan kannalta tärkeät säkeistöt. Nyt se on kuin kirja tai elokuva, josta puuttuu loppuratkaisu.”

Vain elämää -ohjelmassa tullaan kuulemaan myös kaksi muuta Hakulisen kirjoittamaa kappaletta, Rakkaus on lumivalkoinen ja Särkynyt enkeli.

Rakkaus on lumivalkoinen -kappaleesta ohjelmassa kuullaan Robinin tulkinta, josta puuttuu viimeinen säkeistö, jossa lauletaan muun muassa, että Jumalaa ei ole olemassa. Tähän versioon Hakulinen antoi luvan korvausta vastaan.

”Tein kappaleesta hassun tarjouksen. Kyseessä oli siis lähinnä vitsi. Sanoin, että ilman ’vaikkei ole Jumalaa’ -riviä version hinta on 15 000 euroa ja kyseisen rivin kanssa 10 000 euroa. Siitä maksettiin mukisematta isompi summa.”

Vain elämää alkaa 21. huhtikuuta. Samu Haberin, Robinin ja Yö-yhtyeen Olli Lindholmin lisäksi kauden tähdet ovat Nikke Ankara, Petra, Irina ja Laura Voutilainen.

Lisää luettavaa