Sodankylän legendaariset elokuvafestivaalit eivät koronasta välitä – klassikkotapahtuma järjestetään kävijöiden olohuoneissa etänä

Hätä keksi keinot.

15.04.2020

Sodankylän legendaariset elokuvajuhlat järjestetään myös tänä vuonna, festivaaliorganisaatio kertoo festivaalien kotisivuilla.

Festivaalit järjestetään 10.–14. päivä kesäkuuta.

”Sodankylän elokuvajuhlille elämää suuremmat elokuvat ja festivaalin mahdollistava yleisö ovat aina olleet keskeisin ja tärkein olemassaolon perusta. Festivaaliorganisaatio on perinteisen tapahtuman valmistelun rinnalla tehnyt kaiken mahdollisen ja mahdottomaltakin tuntuvan varmistaakseen elämysten tarjoamisen yleisölle vallitsevien olosuhteiden sallimilla tavoilla tänäkin kesänä”, sivuilla kerrotaan ja jatketaan:

”Sodankylän elokuvajuhlat noudattaa viranomaisten ohjeita ja haluaa varmistaa yleisön, tekijävieraiden, talkootyöläisten ja työntekijöiden terveyden ja turvallisuuden. Elokuvajuhlia ei peruta eikä siirretä, vaan festivaali muuttaa muotoaan ja järjestäjät tuovat sen suoraan osallistujiensa olohuoneisiin. Yleisötapahtumalle vaihtoehtoinen toteutustapa on parhaillaan työn alla ja ohjelmasta tiedotetaan lisää lähiaikoina. Luvassa on elokuvanäytöksiä, tapahtumia sekä erilaisia, yleisöä osallistavia aluevaltauksia.”

Sodankylän elokuvajuhlien ohjelmisto vieraineen julkistetaan toukokuun alussa. Tuolloin festivaali järjestää asian tiimoilta tiedotustilaisuuden verkkosivuillaan.

Lisää luettavaa