Soittolista – Herra Ylpön levysoittimessa Lama käskee: ”Turpa kiinni ja nussi!”

21.04.2012

Mitä kuuntelen nyt? -sarja jatkuu Herra Ylpön viime viikkojen suosikeilla. Alkukeväästä Ylpön levylautasella on pyörinyt Laman lisäksi… metalcorea?

Kuva: Aki-Pekka Sinikoski

Lee Ranaldo: Off The Wall
”Sonic Youth on vaikuttanut omiin tekemisiini aivan helvetisti. Tosin kukaan ei ole sitä huomannut. Inspiroidun aina ja aina uudestaan Sonic Youthin kitaristien soitosta. Mikä siis parempaa kuin Lee Ranaldon soolo.”

Jane´s Addiction: Irresistible Force
”Näin Finnvox-studion pöydällä Rumban, jossa arvosteltiin tämä Jane´s Addictionin The Great Escape Artist -levy. Arvostelussa sanottiin, ettei levyllä ole hyviä biisejä. Me ihmettelimme kommenttia kitaristimme Hamidin kanssa. Meistä levyssä ei ollut yhtään huonoa biisiä! Heh heh. Tämä biisi on paras esimerkki… nyt mietin, että olikohan se sittenkään Rumban arvio?” (Ehkä oli, ehkä ei – kolme tähteä antoi kriitikko numerossa 13/11, ”bändin neljäs studioalbumi on muutamaa biisiä lukuun ottamatta tylsää ja ennalta-arvattavaa tavaraa” – Verkkoherra huom.)

Bring Me The Horizon: Crucify Me
”En ole koskaan erityisesti pitänyt perinteisestä hevistä. En myöskään skeitti- tai ramopunkista. Minulle kolisee jos hevi on metallia ja punk hardcorea. Tämä uudehko ehkä vähän keinotekoinen genre nimeltä metalcore siis sopii minulle. Bring Me The Horizon on ennakkoluuloton ja vaivattoman kuuloinen.”

Guillemots: Vermillion
Klassisella tavalla hieno laulu, joka kestää kuuntelua. Hyvä esimerkki siitä, että oli sitä kuinka vitun viileetä indietä tahansa niin hyvä biisi on se mikä kantaa, ei muotokieli. Fyfe Dangerfield osaa säveltää enkä usko hänen jäävän muoti-ilmiöiden vangiksi. Hänestä voi kasvaa vaikka uusi Bowie jos karisma riittää. Tosin minusta Damien Rice on lähes uusi jumala, mutta julkaisutahti ei vakuuta.

Lama: Turpa kiinni ja nussi
”Lama on mun kestosuosikki. Maailman paras punk-bändi. Tässä biisissä laulaa edesmennyt Jore, joka oli suosikkini Musta Paraatin laulaja, joten tässä yhdistyy kaksi suosikkiani. Tällaisissa listoissa mulla on tapana, että mainitsen Kauko Röyhkän, Slayerin ja Laman. Nyt oli niin vähän tilaa, että valitsin Laman.”

Lisää luettavaa