Spotifysta musiikkinsa poistanut Neil Young teki vastentahtoisen paluun palveluun: julkaisi katkeran kirjelmän

Vuonna 2022 musiikkinsa Spotifysta poistanut Neil Young on palannut jälleen palveluun.

14.03.2024

Vuonna 2022 monessa mukana ollut laulaja-lauluntekijä Neil Young vaati musiikkinsa poistettavaksi suositusta suoratoistopalvelu Spotifysta. Vaatimuksen takana oli Youngin protestointi silloiseen sopimukseen, jossa Spotify hankki suursuositun The Joe Rogan Experience -podcastin osaksi valikoimaansa. Youngin mukaan Joe Roganin podcastissa levitettiin ”misinformaatiota koronarokotteista”, eikä halunnut olla tämän kanssa samalla alustalla. Myöhemmin Young kritisoi myös Spotifyn toimitusjohtaja Daniel Ekiä, jonka sanoi olevan ongelma kaiken taustalla.

Nyt Young on kuitenkin kaikessa hiljaisuudessa palannut suoratoistopalveluun. Young julkaisi kotisivuillaan katkeran kirjelmän, jossa kertoo syitä paluuseen.

”Spotify, maailman ykkönen huonolaatuisen musiikin striimauksessa – Spotify, jossa saat huonompaa laatua kuin mitä me teimme – on nyt jälleen koti musiikilleni. Päätökseeni vaikuttaa se, että musiikkipalvelut Apple ja Amazon ovat alkaneet tarjota samoja disinformaatiopodcast-palveluja, joita vastustin Spotifyssa. En voi jättää Applea ja Amazonia, kuten jätin Spotifyn, koska musiikillani ei olisi juuri lainkaan striimausmahdollisuuksia musiikkini ystäville, joten olen palannut Spotifyhyn, ja toivon vilpittömästi, että Spotifyn äänenlaatu paranee, ja että ihmiset voivat kuulla ja tuntea kaiken musiikin sellaisena kuin me sen teimme”, Young perustelee päätöstään.

Lisää luettavaa