Summer of Soul palkittiin – dokumentti katsottavissa suoratoistopalvelussa

Dokkari oli ehdolla myös editointi-kategoriassa.

14.03.2022

Viime vuonna ilmestynyt 1960-luvun lopun Harlem Cultural Festivalista kertova Summer of Soul -elokuva voitti parhaan dokumenttielokuvan palkinnon Lontoossa eilen sunnuntaina järjestetyssä British Academy Film Awards- eli Bafta-gaalassa.

Koko pituudessaan Summer of Soul (…Or, When the Revolution Could Not Be Televised) -niminen dokkari arvioitiin myös Rumbassa viime syksynä, kun se oli osa Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin ohjelmistoa.

”Summer of Soul on suorastaan hengästyttävä pläjäys, joka pitää penkin reunalla, viihdyttää ja valistaa”, Jukka Hätinen kirjoitti ja antoi elokuvalle täydet viisi tähteä. Lue koko arvio tästä.

Dokkari oli ehdolla myös parhaan editoinnin kategoriassa, mutta palkinnon koppasi uusi Bond-leffa No Time To Die. The Roots -rumpali Questloven tekemä dokumentti on ehdolla myös myöhemmin tässä kuussa järjestettävässä Oscar-gaalassa, jonka ehdokkaista uutisoimme aiemmin täällä.

Suurimman maininnan, eli parhaan filmin palkinnon voitti The Power of the Dog -draamaelokuva, jonka musiikit ovat Radioheadin kitaristi-kosketinsoittaja Jonny Greenwoodin käsialaa. Greenwood – jonka uusimmista kuvioista uutisoimme aiemmin tänään – oli ehdolla parhaan musiikin sarjassa tällä soundtrackillä, mutta voiton koppasi Dyyni-elokuvan musiikit säveltänyt Hans Zimmer. Myös Greenwood on ehdolla Oscareissa.

Kaikki Bafta-gaalan kategoriat, ehdokkaat ja voittajat tämän linkin takana.

Tsekkaa Summer of Soul -dokkarin traileri alta. Koko leffa on katsottavissa ainakin Disney+ -palvelussa.

Lisää luettavaa